Öncelikle iyi günler geçen sene topladığım bilgisayarımın kasasını hava sirkülasyonu ve kabloların düzensiz olmasından ötürü değiştirmek istiyorum. Burada önemli husus aşağıdada belirteceğim Cooler Master Liquid ML240L, 240mm çift fanlı sıvı soğutma kiti için üst tarafta yeterli boşluğun olması, regülatörlerin RAM ve anakarta temas edip kastırmaması. Elimdeki parçalar;
Cooler Master Liquid ML240L -RGB LED çift fanlı sıvı soğutma kiti,
Cooler Master 700W 80 + 120 mm fanlı PSU,
Intel Core i7 - 8700K işlemci.
ASRock Z370 Extreme 4 LGA 1151 (300 ) series.
EVGA GeForce GTX 1080.
WD Blue SATA 1 TB 7200 RPM 3.5"
WD Blue 3D NAND 500 GB PC SSD. M.2 2280.
Yukarıda belirttiğim gibi en önemli husus kasanın üst kısmında çift fanlı sıvı soğutucu için yeterli alanın bulunması RAM'lere ve anakarta kastırma yapmaması, ayrıca içeride ki hava akışı ve kablo düzenlemesinin iyi olacağı bir kasa istiyorum. Bu hususta;
Cooler Master TD 500 mesh.
Cooler Master Masterbox MB520.
Bu iki kasa arasında kaldım. Bu belirttiğim durumlara ve bilgiyar parçalarıma en uygun olacak kasa hangisidir? Bunlar dışında farklı model veya marka belirttiğim durumlar bir tavsiyeniz var mı?
Cooler Master Liquid ML240L -RGB LED çift fanlı sıvı soğutma kiti,
Cooler Master 700W 80 + 120 mm fanlı PSU,
Intel Core i7 - 8700K işlemci.
ASRock Z370 Extreme 4 LGA 1151 (300 ) series.
EVGA GeForce GTX 1080.
WD Blue SATA 1 TB 7200 RPM 3.5"
WD Blue 3D NAND 500 GB PC SSD. M.2 2280.
Yukarıda belirttiğim gibi en önemli husus kasanın üst kısmında çift fanlı sıvı soğutucu için yeterli alanın bulunması RAM'lere ve anakarta kastırma yapmaması, ayrıca içeride ki hava akışı ve kablo düzenlemesinin iyi olacağı bir kasa istiyorum. Bu hususta;
Cooler Master TD 500 mesh.
Cooler Master Masterbox MB520.
Bu iki kasa arasında kaldım. Bu belirttiğim durumlara ve bilgiyar parçalarıma en uygun olacak kasa hangisidir? Bunlar dışında farklı model veya marka belirttiğim durumlar bir tavsiyeniz var mı?