Cooler Master TD500 fan kablosu boşta kalıyor

mertmen08

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2018
Mesajlar
5
Merhabalar Cooler Master TD 500'ün 4 fanlı versiyonunu aldım ancak içinden çıkan küçük Hub'da 3 adet bağlantı yapılabiliyor, bir fan boşta kalıyor. Bunun için fan kontrolcüsü mü almam gerekiyor? Nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Aslında o durum 3+1 olarak hesaplanıyor. 3 ön fan ve 1 egzoz fan. 3 fanı çoklayıcı kablo ile anakartınızda ki bir girişe takıyorsunuz, egzoz fanı ise işlemci portunun orada bulunan fan girişine takıyorsunuz. Yani kasa üretilirken belirlenen senaryoda anakartınızda en az 2 SYS_FAN çıkışı olduğu düşünülüyor. Egzoz fanının sürekli çalışması gerektiği için bu durum böyle. Yani siz bilgisayarınız ısınmadığı veya tarayıcıda vs takılırken ön fanları bios'dan durmaya ayarlayabilirsiniz belirli sıcaklıktan sonra çalışır. Ancak egzoz fanı kapatırsanız kasa içerisinde oluşan sıcak hava dışarı atılmadığı için kasanız her halükarda ısınacaktır.

Ben şahsen egzoz fanının her zaman farklı bir porttan kontrol edilmesi tarafındayım. Kendi kasamda zaman zaman ön fanları durdursam bile, egzoz fanını en kötü %30 oranında çalıştırıyorum ki içerdeki sıcak hava bileşenlerin ısınmasını sağlayıp ön fanların çalışmasına sebep olmasın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı