Cooler Master TD500 nasıl?

Hocam peki kullandığım kasadaki fanların PWM kontrolü var mı ? MB511'i kullanıyorum.

Fanların girişleri 4 pinli ise kontrol edebilirsin.
Hocam anakartın üstünde CHA_FAN slotu var ve egzoz fan oraya takılı. Bu slot 4 pinli, egzoz fan 3 pinli. Kasamda ki bütün fanlar PWM özellikliymiş. Şimdi benim anlamadığım şey şu, Akasa PWM çoklayıcıyı alırsam, 4 pinli yerini CHA_FAN yazan yere mi takacağım ? Geri kalanlarınıda 3 pinlere bağlayacağım değil mi ?

Evet çoklayıcıdaki uçları fanların kablosunu takcaksınız o kabloyu bağlayan 4 pinli ucu da CHA_FAN girişine takacaksınız. Ancak hangisi alınmalı filan pek bilgim yok biraz pahalı geldi açıkçası altı üstü kablo 40 lira. Belki farklı vardır benim attığımda uçlar farklı 3 pinliymiş sonradan farkettim.

Çoklayıcıda iki tane 4 pin dört tane 3 pin uç ve molex güç girişi var. 4 pinin biri ana uç oluyor o anakarta takılacak zaten ona fan takamıyorsun. Geri kalan tek 4 pin ve 3 pin girişlere fan takacaksın. Tek 4 pin olan girişe 4 pin PWM fan takarsan daha etkili olur diğer girişler 3 pinli oraya 3 pinli fanlar takabilirsin. Anakartının iki CPU fan girişi varsa çoklayıcıyı CPU2 fan yerine taksanda olur. Yoksa mecburen CHA fan bölmesine takacaksın.

Hocam şimdi kasaya baktımda fanlar 3 pinli. Egzoz fanı da 3 pinli fakat bütün fanlarda PWM özelliği varmış. Youtube'da birisi kasanın tanıtımını yapıyor ordan öğrendim. O 4 pinli yere de mecburi 3 pinli takıcam herhangi bir sıkıntı olur mu ?

Dedikleri gibiyse herhangi bir problem olmaması gerekir. Bunu deneyip senin görmen lazım.

İkinizede çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Deneyip görücez bakalım

Anakartınız Micro-ATX ise CM MasterCase Pro 3 öneririm. 5 adet 14CM'lik fan yuvası ve içinde gelen 2 adet 14CM'lik fanları ile gerçekten muhteşem bir hava akışına sahip. M-ATX olduğuna bakmayın. Çoğu ATX kasadan daha geniş iç hacime sahip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…