Cooler Master TD500 nasıl?

Flexa gücü PSU'dan PWM kontrolü anakarttan alıyor. Diğeri ikisini de anakarttan alıyor.

Flexa'yı kendim kullanıyorum görüntülerde kısa göründüğüne aldanmayın kasa içinde oldukça fazla yer kaplıyor.
Hocam peki kullandığım kasadaki fanların PWM kontrolü var mı ? MB511'i kullanıyorum.

Fanların girişleri 4 pinli ise kontrol edebilirsin.
Hocam anakartın üstünde CHA_FAN slotu var ve egzoz fan oraya takılı. Bu slot 4 pinli, egzoz fan 3 pinli. Kasamda ki bütün fanlar PWM özellikliymiş. Şimdi benim anlamadığım şey şu, Akasa PWM çoklayıcıyı alırsam, 4 pinli yerini CHA_FAN yazan yere mi takacağım ? Geri kalanlarınıda 3 pinlere bağlayacağım değil mi ?

Hocam anakartın üstünde CHA_FAN slotu var ve egzoz fan oraya takılı. Bu slot 4 pinli, egzoz fan 3 pinli. Kasamda ki bütün fanlar PWM özellikliymiş. Şimdi benim anlamadığım şey şu, Akasa PWM çoklayıcıyı alırsam, 4 pinli yerini CHA_FAN yazan yere mi takacağım ? Geri kalanlarınıda 3 pinlere bağlayacağım değil mi ?
Evet çoklayıcıdaki uçları fanların kablosunu takcaksınız o kabloyu bağlayan 4 pinli ucu da CHA_FAN girişine takacaksınız. Ancak hangisi alınmalı filan pek bilgim yok biraz pahalı geldi açıkçası altı üstü kablo 40 lira. Belki farklı vardır benim attığımda uçlar farklı 3 pinliymiş sonradan farkettim.

Çoklayıcıda iki tane 4 pin dört tane 3 pin uç ve molex güç girişi var. 4 pinin biri ana uç oluyor o anakarta takılacak zaten ona fan takamıyorsun. Geri kalan tek 4 pin ve 3 pin girişlere fan takacaksın. Tek 4 pin olan girişe 4 pin PWM fan takarsan daha etkili olur diğer girişler 3 pinli oraya 3 pinli fanlar takabilirsin. Anakartının iki CPU fan girişi varsa çoklayıcıyı CPU2 fan yerine taksanda olur. Yoksa mecburen CHA fan bölmesine takacaksın.

Çoklayıcıda iki tane 4 pin dört tane 3 pin uç ve molex güç girişi var. 4 pinin biri ana uç oluyor o anakarta takılacak zaten ona fan takamıyorsun. Geri kalan tek 4 pin ve 3 pin girişlere fan takacaksın. Tek 4 pin olan girişe 4 pin PWM fan takarsan daha etkili olur diğer girişler 3 pinli oraya 3 pinli fanlar takabilirsin. Anakartının iki CPU fan girişi varsa çoklayıcıyı CPU2 fan yerine taksanda olur. Yoksa mecburen CHA fan bölmesine takacaksın.
Hocam şimdi kasaya baktımda fanlar 3 pinli. Egzoz fanı da 3 pinli fakat bütün fanlarda PWM özelliği varmış. Youtube'da birisi kasanın tanıtımını yapıyor ordan öğrendim. O 4 pinli yere de mecburi 3 pinli takıcam herhangi bir sıkıntı olur mu ?

Dedikleri gibiyse herhangi bir problem olmaması gerekir. Bunu deneyip senin görmen lazım.

Evet çoklayıcıdaki uçları fanların kablosunu takcaksınız o kabloyu bağlayan 4 pinli ucu da CHA_FAN girişine takacaksınız. Ancak hangisi alınmalı filan pek bilgim yok biraz pahalı geldi açıkçası altı üstü kablo 40 lira. Belki farklı vardır benim attığımda uçlar farklı 3 pinliymiş sonradan farkettim.

İkinizede çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Deneyip görücez bakalım :)

Anakartınız Micro-ATX ise CM MasterCase Pro 3 öneririm. 5 adet 14CM'lik fan yuvası ve içinde gelen 2 adet 14CM'lik fanları ile gerçekten muhteşem bir hava akışına sahip. M-ATX olduğuna bakmayın. Çoğu ATX kasadan daha geniş iç hacime sahip.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı