Çözüldü CoolerMaster Nepton 240m Pompa Arızası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,
İlk denediğim şey vidaları çeyrek tur gevşetmek oldu. Bilgisayarı açtıktan sonra ses devam etti, fakat sıcaklık değerleri yine normal seviyedeydi. Yaklaşık yirmi dakika sonra sesin kaybolduğunu fark ettim, şu anda bir sorun yok gibi görünüyor, hatta sıcaklık 1-2 derece daha düşük diyebilirim. Eğer bir değişiklik olursa haber vereceğim. İlgilenen herkese teşekkürler.

Merhaba tekrar,

Sorun aynen devam ediyor. Pompa hızı %60 civarında olunca ses kesiliyor, fakat normal şartlarda pompa sürekli olarak %100 hızda çalışmalı. Hava kabarcığı olsa da pek gidecek gibi durmuyor. Sıcaklıklar şu an sistem boşta iken 42-44 derecede ve bu normal değil. Vidaları tekrar sıktım, bir değişim yok. Söküp, tekrar monte ettim, yine durum aynı. Ürünün arızalı olduğunu düşünüyorum ve geri verip paramı geri almak istiyorum, tabi sanırım dolar kurundan dolayı zarar etmiş olacağım (eylül ayında 500 tl civarına almıştım). Bu konuda bilginiz var mıdır?

Gerçekten Nepton240 m'den soğudum, internette şöyle bir araştırdığınızda Nepton 240m sorunlarının yarısından fazlası arızalı pompa ile ilgili. Kalite kontrolü bu kadar düşük bir ürün serisi daha var mıdır bilmiyorum. Bu sebeple;

1- Alternatif önerebileceğiniz soğutucular nelerdir? Kasa CoolerMaster Mastercase Maker 5, işlemci i7 6850k. Radyatörü üstte kullanmak istediğim için 240mm düşünüyorum, 280 mm sığmıyor. Corsair H100i v2 veya NZXT Kraken x52 (amazon.co.uk üzerinden) arasında gidip geliyorum. Bunların dışında önerebilecekleriniz var mıdır? Ya da 280 mm alıp kasanın ön tarafına takmak daha faydalı olur mu ?

2- Şubat sonuna yetiştirmem gereken bir işim var, sizce sıcaklıkları kontrol ederek çalışmaya devam etmemin bir sakıncası olur mu yoksa direkt iade yapmalı mıyım? Çabuk çözüleceğini bilsem beklemeden iade edeceğim fakat 27 aralıkta gönderdiğim ürünün yenisi ancak 18 ocakta elime ulaştı. Para iadesi alacağımdan emin olsam hiç beklemeden siparişi verip yeni soğutucu gelince göndereceğim, işimi yarım bırakmak istemiyorum.

@Recep Baltaş
@Cooler Master Türkiye

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı