CoolerMaster Quickfire XT alınır mı?

Denizkızıadam

Decapat
Son düzenleme:
Oyun amaçlı Blue Switch kullanan var mı aranızda? İlk kez mekanik alacağım bende. Riskli olmaması için Red düşünüyorum. Diyelim ki istediğim klavyenin sadece Blue switchli olanı mevcut, alsam pişman olacak kadar fark olur mu switch farkından?

250 TL fiyatla Gameekstra'dan Steelseries Apex M400 alabilirsin. Mavi anahtar gibi sesli değil, hissiyatı güzel. Ayrıca turnuva sınıfı klavye olduğundan N-Key Rollover ve N-Antighosting mevcut.

Gameekstra'nın Cooler Master ile çalışması bitti diye biliyorum. Mağazalarında bile alanlarını boşaltmışlar ve bahsi geçen ürün CM Storm dönemine ait eski bir klavye ama sonuçta eskisi yenisi önemli değil, klavye klavyedir. Işıklandırma benim için bu dönemde elzem bir özellik o açıdan fiyatı uygun bile olsa almayacağım bir ürün fakat senin için önemli değilse alabilirsin.

Oyun amaçlı Blue Switch kullanan var mı aranızda? İlk kez mekanik alacağım bende. Riskli olmaması için Red düşünüyorum. Diyelim ki istediğim klavyenin sadece Blue switchli olanı mevcut, alsam pişman olacak kadar fark olur mu switch farkından?

Hem red hem de blue switch kullandım. Blue switchde tuşa basım hafif değildir ama oyun oynarken sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Hatta hassas parmaklara sahip olmadığım için red switchde sürekli yanlışlıkla tuşa basarken blue switchde oyunlarda daha hakim bir şekilde kullandım. Bluenun esas sıkıntısı ses o da oyun oynarken rahatsız etmez, yazı yazarken rahatsız edebilir. Red switchin avantajından yararlanmak istiyorsanız tuşun aktif olacağı mesafe kadar tuşu ittirecek hassas parmaklara sahip olmanız gerekiyor. Alışması zaman isteyen bir switch. Sonuç olarak eğer red bulamayıp blue alırsanız bence pişman olmazsınız.

Son düzenleme:
Bugün mağazalarına gidip deneyerek en son quickfire ultimate modelinde karar kıldım. Brown switch beyaz ledli. Blue çok sesli geldi aradığımın brown olduğunda karar kıldım.
Çok beğendim resimini paylaşıyorum:
Bugün mağazalarına gidip deneyerek en son quickfire ultimate modelinde karar kıldım. Brown switch beyaz ledli. Blue çok sesli geldi aradığımın brown olduğunda karar kıldım.
Çok beğendim resimini paylaşıyorum:

349₺ ye aldım bu arada.

@Denizkızıadam Hocam hayırlı olsun.

Quickfire Ultimate, Red kullansa direkt alacağım ancak Brown hakkında genelde ''her şeyden biraz var ama tam değil'' yorumu yapılmış. Yani ne red kadar oyuna uygun ne de blue kadar yazı yazmaya. Gerçi bu yorumları yapanlar çok ince detaylardan bahsediyor olabilirler belki de alsam hiç sorun yaşamayacağım.

Apex M400 de bir seçenek. Türkçe Layout olmaması can sıkıcı ama 250 TL -.-

Sen kurtulmuşsun alarak, ben biraz daha araştırayım en iyisi :D

Hem red hem de blue switch kullandım. Blue switchde tuşa basım hafif değildir ama oyun oynarken sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Hatta hassas parmaklara sahip olmadığım için red switchde sürekli yanlışlıkla tuşa basarken blue switchde oyunlarda daha hakim bir şekilde kullandım. Bluenun esas sıkıntısı ses o da oyun oynarken rahatsız etmez, yazı yazarken rahatsız edebilir. Red switchin avantajından yararlanmak istiyorsanız tuşun aktif olacağı mesafe kadar tuşu ittirecek hassas parmaklara sahip olmanız gerekiyor. Alışması zaman isteyen bir switch. Sonuç olarak eğer red bulamayıp blue alırsanız bence pişman olmazsınız.

@soulfly1 Hocam teşekkürler bilgiler için, şimdilik yukarda gördüğün gibi SS QX1 ve MX Brown arasında kaldım gibi görünüyor. Bu ikisini deneme şansın oldu mu?

@Denizkızıadam
@soulfly1 Hocam teşekkürler bilgiler için, şimdilik yukarda gördüğün gibi SS QX1 ve MX Brown arasında kaldım gibi görünüyor. Bu ikisini deneme şansın oldu mu?

Steelseries klavye hiç denemedim bir fikrim yok. Brown switch klavye de denemedim ama blue switcde olan o klik sesleri yok sadece yani blue switchin daha az seslisi diyebilirim. Sadece Teknosa'da Logitech standı vardı orada tek tuşluk brown switch vardı ona baktım blue switche göre basımı daha yumuşak gelmişti. Eğer blue switch sesi rahatsız edecekse red almak yerine brown almak daha doğru bir tercih olur bana göre.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı