Core 2 Duo laptopta işletim sistemi önerisi

Eksi1

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Elimde Fujitsu Siemens'in artık retro denebilecek kıvamda bir laptopu var. Intel Core 2 Duo işlemcisi ve 2 GB RAM'i mevcut bilgisayarın.
Yiğenlerim için YouTube ve browser oyunlarını görüntüleyebilecek bir işletim sistemi kurmak istiyorum. Şu anda XP mevcut fakat YouTube vb. siteler için zaman aşımına uğruyor hatası alıyorum. Sanırım işletim sistemi sebebiyle bu hatanın önüne geçilemiyor. Bu kadar eski bir bilgisayara işletim sistemi olarak ne önerilir? Çocuk oyuncağı olacak sonuçta :)

Merhabalar,

Elimde Fujitsu Siemens'in artık retro denebilecek kıvamda bir laptopu var. Intel Core 2 Duo işlemcisi ve 2 GB RAM'i mevcut bilgisayarın.
Yiğenlerim için YouTube ve browser oyunlarını görüntüleyebilecek bir işletim sistemi kurmak istiyorum. Şu anda XP mevcut fakat YouTube vb. siteler için zaman aşımına uğruyor hatası alıyorum. Sanırım işletim sistemi sebebiyle bu hatanın önüne geçilemiyor. Bu kadar eski bir bilgisayara işletim sistemi olarak ne önerilir? Çocuk oyuncağı olacak sonuçta :)

Linux Mint.
Chromme OS.
RAM desteği yapılabilirse W7.

İşlemci modelini tam yazar mısınız?
Sanallaştırma desteği varsa Android olabilir.
GNU/Linux tarafında XFCE, Enlightenment masaüstü ile bir dağıtım öneririm.
32bit ise Bodhi Linux Legacy rahat olur.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim :)

Intel core 2 duo T5450 1.66 GHz
Ram ise sadece 1 gb imiş
Ek olarak; Evet 32 bit sistem. Sizce tercihim hangisi olmalı?
@izmirkartali

Son düzenleme:
Önerileriniz için çok teşekkür ederim :)

Intel core 2 duo T5450 1.66 GHz
Ram ise sadece 1 gb imiş
@izmirkartali
Bodhi Linux Legacy
VectorLinux Light i586

Bunlar olur.
İyi bir temizlik ve termal bakım da lazım tabi.
Bu arada YouTube vb. video film sitelerinde çözünürlüğü düşürmeniz gerekecektir. 240-360p gibi...

Tekrar teşekkür ederim @izmirkartali Son olarak video çözünürlüğü düşürmemin sebebi ve android kurup kuramama noktasında sorularımı da cevaplarsan çok sevinirim :)

Tekrar teşekkür ederim @izmirkartali Son olarak video çözünürlüğü düşürmemin sebebi ve android kurup kuramama noktasında sorularımı da cevaplarsan çok sevinirim :)
Android olmuyor. Sanallaştırma özelliği yok işlemcinin.

Video konusunda da işlemcinin dahili grafik çekirdeği zayıf olduğu için HD video oynatmada sorun yaşatır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı