Core 2 Quad Q8200 İşlemciye O.C yapmak

Makaleler
4
Yer
Osmaniye/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba Technopat'ın sakin duran sakinleri. Öncelikle sistemim:
Gigabyte GA-P43-ES3G / Core 2 Quad Q8200 / FSP WİNDALE 4 AC401 / Sapphire HD 7770 1 GB / Kingston 8 (4x2) GB DDR2 800 MHz / Toshiba P300 500 GB / FSP500-60AHBC 500 Watt +80 Bronze /
İşlemciye OC yapmak istiyorum. Ne kadar Voltajla ne kadar hız yapabilirim? Kafamda 3.0 GHz yapmayı düşünüyordum. İyi sosyaller.

Anakartınız veya başka birşeyiniz farklı olabilir, bence bu işlemciye OC yapılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
2.8'den 3.0 GHz'e çıkartırken voltaj vermenize gerek yok diye düşünüyorum. Halihazırda Phenom II X4 945 işlemcimi Dark Freezer X94BL soğutucum ile stok hızı 3.0 GHz'ten, 3.7 GHz'e hız aşırtma yaptım. Tabi ben ufak voltaj vererek çıkardım fakat işlemcim 3.6 GHz'e kadar voltajsız hız aşırtma töleransı var. Sendeki soğutucu, bendekine kıyasla daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden hız aşırtma yaparken ufak voltaj verip işlemciyi daha yüksek değerlere alabilirsin ama bunları yaparken acele etmemeni, sakin ve yavaşça yapmanı, ayrıca sıcaklık değerlerini çok iyi kontrol etmeni tavsiye ederim.

Düzeltme: Q8200'ın stok hızı 2.33 GHz'miş. 2.8 GHz'e hız aşırtma yaparak mı çıktın yoksa turbo özelliğini falan mı kullandın?

BIOS'tan yaptıysanız nasıl yaptığınızı söyler misiniz? Ve stok fan ile mi kullanıyorsunuz?
BİOS'tan yaptım, FSP Windale 4 kule tipi soğutucu kullanıyorum.
2.8'den 3.0 GHz'e çıkartırken voltaj vermenize gerek yok diye düşünüyorum. Halihazırda Phenom II X4 945 işlemcimi Dark Freezer X94BL soğutucum ile stok hızı 3.0 GHz'ten, 3.7 GHz'e hız aşırtma yaptım. Tabi ben ufak voltaj vererek çıkardım fakat işlemcim 3.6 GHz'e kadar voltajsız hız aşırtma töleransı var. Sendeki soğutucu, bendekine kıyasla daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden hız aşırtma yaparken ufak voltaj verip işlemciyi daha yüksek değerlere alabilirsin ama bunları yaparken acele etmemeni, sakin ve yavaşça yapmanı, ayrıca sıcaklık değerlerini çok iyi kontrol etmeni tavsiye ederim.

Düzeltme: Q8200'ın stok hızı 2.33 GHz'miş. 2.8 GHz'e hız aşırtma yaparak mı çıktın yoksa turbo özelliğini falan mı kullandın?
Turbo açsam da değişen olmuyor, hızaşırtma yaptım. Yakın zamanda 3.0 GHZ 1.2875 V ile yapmayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı