Core 2 Quad Q8300 GTX 760 sistemi güçlendirme seçenekleri

Perturbation

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımı size göre en iyi güçlendirme yolu hangisi? Bilgisayar özelliklerini yazacağım ve kendi yollarımı da yazacağım. Katıldığınız varsa veya eklemek istediğiniz bir şey olursa dinlemek isterim.

İlk önce şunu belirtmek isterim, bu bilgisayarın üstüne 2000-3000₺ gibi bir meblağ yatırmak istemiyorum. En fazla 350₺'lik bir yatırım yapabilirim. Tamamen göçüş yaşamadan sıfırdan bilgisayar toplamak istemiyorum.

Bilgisayar özellikleri:

CPU: Intel Core 2 Quad Q8300 @ 2.5 GHz
Mainboard: GIGABYTE P43-ES3G
GPU: Asus GTX760 DirectCU II O.C.
RAM: KINGSTON HyperX 8 GB DDR2

Bana kalırsa bu sistemdeki en büyük sıkıntı işlemcide. En önceliğim işlemciyi yükseltmekte fakat LGA775 pine sahip bir anakartım olduğundan dolayı bu pinde çok iyi bir işlemci bulmak güç, sanırım çipine göre en iyilerin arasında zaten şu anki işlemci.

Eğer ki 775 pinden vazgeçmek istiyorsam anakartı, haliyle RAM'leri de değiştirmem şart. Yani aslında 2 adet yolum var.

1) Sadece işlemciyi değiştirmek,
2) Anakart, RAM ve işlemciyi değiştirmek.

İlk yol en az maliyetli yol olsa da, "güçlendirmek" adı altında çok işime yaramayacak gibi duruyor.
2. yol için bileşen önerilerinizi bekliyorum.

Sıfır ürün almayı ve üstte belirttiğim gibi yüksek meblağalar harcamayı düşünmüyorum, kasa ve parçalar görüldüğü üzere bayağı eski. Sadece en azından şu anki yavaş, ağır halini giderecek ve 3-5 sene daha çıkaracak, en azından bazı güncel oyunları düşük ayarlarda açabilecek bir güçlendirme istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence gerek yok. Q8300'den Q9650/E5450'ye geçmek çok fazla bir performans artışı olmaz.

Bence bir güçlendirmeye açık değil. X3440 sisteme veya daha yeniye geçilmeli.

Bence gerek yok. Q8300'den Q9650/E5450'ye geçmek çok fazla bir performans artışı olmaz.

Bence bir güçlendirmeye açık değil. X3440 sisteme veya daha yeniye geçilmeli.

Doğrudur, olağanüstü bir performans artışı beklemiyorum sizin de söylediğiniz gibi günümüz sistemlerine çok yaklaşamayacak benim verebileceğim bütçeye göre. Fakat bu yollara göre alınabilecek maksimum verimi istiyorum. X3440 sisteme geçişi şuan ön plana aldım, başka fikirlere de açığım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı