Core 2 Duo E7500'ü darboğaz nedeniyle yükselttim fakat Q8400 ciddi anlamda ısınıyor. 88 derece geldiği oluyor. Genellikle yükte 82-86 arası geziniyor. Termal macunu sürmeyi ihmal etmedim ancak beklediğim gibi olmadı. Sorunun stok soğutucu kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Q8400 TDP değeri E7500'e göre yüksek olduğundan ısınması gayet normal. Peki, sizce sorun nereden kaynaklanıyor?
Termal macun kalitesizliği, stok soğutucu yetersizliği, hava akışı, oda sıcaklığı, fan tam oturmamıştır son olarak undervolt yapabilirsiniz tabii destekliyor ise.
Termal macun kalitesizliği, stok soğutucu yetersizliği, hava akışı, oda sıcaklığı, fan tam oturmamıştır son olarak undervolt yapabilirsiniz tabii destekliyor ise.
Termal macun işe yarıyordu. E7500 ile yükte 55-57 derecede seyir ediyordu. Hava akışının baya yeterli olduğunu düşünüyorum. Fan tam oturmuştur. Bizzat az önce azıcık oynatma çalışmama rağmen sabitti. Undervolt denemeyi düşünmüyorum. Stok soğutucu yetersiz geldiğini varsayıyorum. Q8400 için soğutucu önerisi yapar mısınız?