Core 2 Quad Q8400 yükte 88 derece

Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Core 2 Duo E7500'ü darboğaz nedeniyle yükselttim fakat Q8400 ciddi anlamda ısınıyor. 88 derece geldiği oluyor. Genellikle yükte 82-86 arası geziniyor. Termal macunu sürmeyi ihmal etmedim ancak beklediğim gibi olmadı. Sorunun stok soğutucu kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Q8400 TDP değeri E7500'e göre yüksek olduğundan ısınması gayet normal. Peki, sizce sorun nereden kaynaklanıyor?

Sistemim:
-Intel Core 2 Quad Q8400 (2.66 GHz)
-ASUS P5G41C-MLX
-ASUS NVIDIA GT 730 2 GB DDR3 128-BIT

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun kalitesizliği, stok soğutucu yetersizliği, hava akışı, oda sıcaklığı, fan tam oturmamıştır son olarak undervolt yapabilirsiniz tabii destekliyor ise.
Termal macun işe yarıyordu. E7500 ile yükte 55-57 derecede seyir ediyordu. Hava akışının baya yeterli olduğunu düşünüyorum. Fan tam oturmuştur. Bizzat az önce azıcık oynatma çalışmama rağmen sabitti. Undervolt denemeyi düşünmüyorum. Stok soğutucu yetersiz geldiğini varsayıyorum. Q8400 için soğutucu önerisi yapar mısınız?

Snowman M200 İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
İşinizi görecektir.
Ben daha iyi soğutucu alıcam dersen bunu öneririm.
Hava akışının baya yeterli olduğunu düşünüyorum.
Kasa marka ve modeli nedir?

Snowman M200 İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
İşinizi görecektir.
Ben daha iyi soğutucu alıcam dersen bunu öneririm.

Kasa marka ve modeli nedir?
Kasanın modeli hakkında bir fikrim yok. Bildiğimiz Exper kasa. Olağanüstü bir kasa değil, soğutması en azından benim için yeterli.

Hocam kasa bu ise bence pek yeterli değil.

İşlemci için yeterli olduğunu sanmıyorum.

1626771199353.png

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210720-123150.png
    Screenshot_20210720-123150.png
    519,5 KB · Görüntüleme: 43
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı