Core 2 Quad sisteme Windows 10 yüklemek

painsama

Hectopat
Yaklaşık 10 senelik bilgisayarıma Windows 7'nin artık desteklenmiyor oluşu ile birlikte Windows 10 yüklemeyi düşündüm ancak bilgisayarımın performansını arttırır mı düşürür mü sizce yardımcı olursanız sevinirim. Bilgisayar özelliklerimi resimlerle paylaşıyorum.

Screenshot_7.png

Screenshot_8.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10'a geçtiğiniz zaman performans konusunda ne olur bilgim yok açıkcası. Ancak şu konuda bir bilgi vereyim sisteminizde ki parçaların (örneğin ekran kartı), Windows 10 sürücüleri olduğundan emin olun. Yoksa sisteminiz düzgün çalışacak olsa bile çalışmayabilir.

Çalıştırıyor hocam. Bizim iş yerinde Win 10 kurdukları bilgisayarları görseniz kafayı yersiniz. Bir SSD ile kurulum yapmanız şart ama. Aksi halde saç baş yolarsınız Win 7'den sonra.

Sisteminiz UEFI destekliyorsa. (yada desteklemiyorsa) 64 Bit kurabilirsiniz. Önerdiğim Windows 10 sürümü:Single Language

Kesinlikle düşürecektir. Hiç boşuna zamanını harcama. Telemetry hizmetleri, %100 disk kullanımı, FPS drop, %100 CPU kullanımı gibi sorunların olacak. Windows 10 savunucularına bakma.

Bir tanıdık 2GB ram ve Core 2 Duo ile win10 kullanıyordu ve hiçbir sıkıntısı yoktu. Upgrade etmenizi öneririm. Hatta bir SSD alıp win10'a geçmenizi öneririm. SSD'ye geçince bir daha geri dönülmüyor hard diske.

Bir SSD ile kurulum yapmanız şart ama. Aksi halde saç baş yolarsınız Win 7'den sonra.
Dediğine katılıyorum.

SSD ile cillop gibi bir sistem oluyor ama. Aynı sistem bende var.

Bir tek anakartın ECS ise ses sürücüsü sorun çıkartabilir.

*Oyun performansı konusunda Windows 7'den memnunsan ama pek bir şey diyemem. Karşılaştırma yapamam.

Bende 4GB RAM ve Xeon işlemci var. W10 kullanıyorum uzun zamandır ve performans açısından bir şikayetim yok. W7 yapı itibari ile tabi ki daha az kaynak tüketiyor ancak arada pek bir uçurum da yok. Ancak bende SSD var ki ben HDD ile de kullanıyordum o farkettiriyor performans konusunda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı