Core 2 Quad ve HD 5570 sistem yükseltme

Yer
Dire
Eski sistemimi ölüme terk etmek istemiyorum, yazın eve gittiğimde vs. kullanmak istiyorum. Anakartım MSI G965MDH, işlemcim Core 2 Quad. 4 GB RAM'im var Kingston diye hatırlıyorum, ekran kartım Radeon 5570. Yükseltmeyi düşündüğüm ekran kartı R7 240. Anakart portu uyuyor sanırsam DDR3. Ek olarak işlemcimin gücü bu ekran kartını beslemeye yeter mi?

Son düzenleme:
R7 240'a yükseltmek ölü yatırım olur. Bütçe belirtin parça önerelim,2. olup olmaması farkedermi bunuda belirtin.

R7 240'a yükseltmek ölü yatırım olur. Bütçe belirtin parça önerelim,2. olup olmaması farkedermi bunuda belirtin.
Eski bir sistemde çok da mühim değil sanırsam. Çok aşırı bir şey çıkmaz diye düşünüyorum çıkarsa da eski bir sisteme çok da harcama yapmayalım.
Eğer 400 lira gibi bir bütçen varsa 2. el temiz GTX 1050 kovalamanı tavsiye ederim.Şahsen ben 600 lira ya 2.5 yıl garantili GTX 1050 Tİ buldum ve son derece memnunum.
1050 ddr5 porta sahip benim anakartım ddr3 destekliyor ya da aksi bir durum varsa bilmiyorum.
Core 2 quad 6600 750ti’ı besler mi? Eski forumlarda destekler denmiş ama emin olamadım.

Son düzenleme:
Eski bir sistemde çok da mühim değil sanırsam. Çok aşırı bir şey çıkmaz diye düşünüyorum çıkarsa da eski bir sisteme çok da harcama yapmayalım.

1050 ddr5 porta sahip benim anakartım ddr3 destekliyor ya da aksi bir durum varsa bilmiyorum.
Core 2 quad 6600 750ti’ı besler mi? Eski forumlarda destekler denmiş ama emin olamadım.
GTX 1050 ye kadar besler. Belki 1050 de minik darboğaz yapabilir ama.

DDR3 olan ram portların. Ağırlığı kaldırabilecekse RTX 2080 ti da takılır anakartına.

Peki bu ekran kartlarına neden GDD3, GDDR5 yazılıyor? Ek olarak, psu'da yükseltmek gerecek kaç w önerirsiniz?
GDDR ekran kartları için özel olarak üretilen belleklere verilen isim . DDR dan daha gelişmiş oldukları için ekran kartlarında kullanılır OC performansları daha yüksektir daha gelişmiştir. Ama yüksek sıcaklıklarda çalıştıkları için Ramler de kullanılmazlar. Ram ler de DDR bellek kullanılır.
Şuan ki kullanığın psu büyük ihtimalle yeterli olur.5570 i sorunsuz besleyebiliyorsa r7 240 da sorun çıkaracağını sanmıyorum. Kullandığınız psu kaç Watt?

GDDR ekran kartları için özel olarak üretilen belleklere verilen isim . DDR dan daha gelişmiş oldukları için ekran kartlarında kullanılır OC performansları daha yüksektir daha gelişmiştir. Ama yüksek sıcaklıklarda çalıştıkları için Ramler de kullanılmazlar. Ram ler de DDR bellek kullanılır.
Şuan ki kullanığın psu büyük ihtimalle yeterli olur.5570 i sorunsuz besleyebiliyorsa r7 240 da sorun çıkaracağını sanmıyorum. Kullandığınız psu kaç Watt?
10 yıllık PC açıkçası bilmiyorum :D Memleketimde olduğu için de bakamıyorum. GTX 750ti almaya karar verdim, 2.el bulurum sanırsam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı