Core i5 4670K veya FX-8350

herosmart14

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
VatanBilgisayar Satış Uzmanı (Isparta Şubesi)
İntel Sistem:
VATAN COMPUTER - MSI - Z87-G43 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart - Anakart

VATAN COMPUTER - ASUS - GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart
VATAN COMPUTER - INTEL - Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz 6MB Cache 22nm
VATAN COMPUTER - GSKILL - 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Mod
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk
VATAN COMPUTER - COOLER MASTER - RC-K350 600W MidT ATX PENCEREL
VATAN COMPUTER - ASUS - DRW-24B5ST 24X
=2126 TL

AMD Sistem:
VATAN COMPUTER - ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - Anakart

VATAN COMPUTER - ASUS - GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart
VATAN COMPUTER - AMD - FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm
VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - Ram
VATAN COMPUTER - CORSAIR - CARBIDE SER
VATAN COMPUTER - SEAGATE - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk - Dahili Harddisk
VATAN COMPUTER - ASUS - DRW-24B5ST 24X
=2107 TL

Evet arkadaslar iki sistemi kıyaslıyacak olursak ileriye dönük İşlemcisi olsun anakartı olsun hangisi daha iyidir. Bütce olarak 2100 TL max bütcem bulunmakta.Fiyat uydurmak açısından iki sistemdede Kasalar anakart ve işlemciler farklı.Ve sonradan bir tane daha alabilirim bütceyi asmaya gerek yok düsüncesiyle intelde tek 4gb ram kullandım ve kasayı birazdaha hesaplı tutup işlemci ve anakartını yükselttim.

İntel yapmamın sebebi:Kasadan ve ramden kısıp işlemci ve anakartın kalitesini artırmak.Birazdaha ileriye dönük olması acısından.

Sizin önerileriniz veya iki sistem arasından hangisini tercih edersiniz ?

Valla bütce sınırda gtx760 alabilirim en fazla.Dediğin gibi gtx770 alırım fakat eksikler var.Bu iki sistem arasında tercihiniz nelerdir?

Valla bütce sınırda gtx760 alabilirim en fazla.Dediğin gibi gtx770 alırım fakat eksikler var.Bu iki sistem arasında tercihiniz nelerdir?
Tercihim Intel'den yana olur AMA tavsiyem bekleyip bütçenizi azıcık daha arttırıp benim dediğim şekilde GTX 770 ile sistemi almanızdır.
Şöyle diyeyim;
GTX 760 = GTX 670
GTX 770 = GTX 680 Ti

Kesinlikle Intel Almalısın , sadece oyun oynuyacaksan i5 al , ama render falan alıcaksan i7 4770 tavsiye ederim :) Ekran kartını ileride değiştirmek istemiorsan bence gtx 770 directcu ii al arada 344 lira fark oluyor ama deyecek eminim :) Bu ekran kartını destekleyen anakart z87 deluxe almalısın çünkü pro serisi bile gtx 770'i desteklemior diye biliyorum :) ee tabi bide kasa var asla ve asla 750 watt'Dan aşağıya kasa alma kesinlikle diyorum bunu :D alırsan git yeni kasa al :D çünkü dediğim ekran kartını çalıştıramassın :D

Eksik parçaları koymadan elbette daha iyi bir sistem çıkarabilirsin. Bilgiler halıda mı depolanacak :D

2 sistem arasındaki oyun odaklı FPS farkı olmaz diyebilirim. Ekran kartları aynı neticede.
Yerinde olsam İntel sistemi tercih ederdim. İleride 4 GB'lık kit bellek koyarsan tam olur.

GTX 760, 148Watt güç harcar.
İntel 4670K, 96Watt 8350 ise 180Watt güç tüketiyor.
Anakart ve diğer bileşenler 150Watt harcasa.

İntel: 394Watt, AMD ise 478Watt güç harcar.

Sen bunu verimliliği 80+ olan (%82 olduğunu varsayalım) güç kaynaklı bir kasada kullansan, güç kaynağı %18 daha fazla güç çekmek isteyecek.

İntel: 394*1,18= 464Watt güç çeker, AMD ise 478*1,18= 564Watt güç çeker.

Yani bunun anlamı AMD alırsan o sistemi kullanırsın ama sınırda kullanacaksın. Bunun anlamı daha fazla güç çekecek, daha fazla güç kaynağı fanı çalışacak, daha fazla güç kaynağın ısınacak.

Ayrıca teknoloji olarak intel daha yeni teknolojiyi kullanıyor. Bu nedenle İntel'in işlemcilerinin içinde daha fazla transistör bulunmakta. Bu nedenle 4670K daha performanslıdır.

Bence İntel'i almalısın.

Yorum için teşekkürler

Kesinlikle Intel Almalısın , sadece oyun oynuyacaksan i5 al , ama render falan alıcaksan i7 4770 tavsiye ederim :) Ekran kartını ileride değiştirmek istemiorsan bence gtx 770 directcu ii al arada 344 lira fark oluyor ama deyecek eminim :) Bu ekran kartını destekleyen anakart z87 deluxe almalısın çünkü pro serisi bile gtx 770'i desteklemior diye biliyorum :) ee tabi bide kasa var asla ve asla 750 watt'Dan aşağıya kasa alma kesinlikle diyorum bunu :D alırsan git yeni kasa al :D çünkü dediğim ekran kartını çalıştıramassın :D

Oyun için alıyorum.Dediğim gibi bütce sıkıntı.GTX 770 almaya kalksam PSU ı ve anakartı iyileştirmek gerek buda fazladan bütcemi aşan bir masraf oluyor.Yorumun için teşekkürler.

Eksik parçaları koymadan elbette daha iyi bir sistem çıkarabilirsin. Bilgiler halıda mı depolanacak :D

2 sistem arasındaki oyun odaklı FPS farkı olmaz diyebilirim. Ekran kartları aynı neticede.
Yerinde olsam İntel sistemi tercih ederdim. İleride 4 GB'lık kit bellek koyarsan tam olur.

Teşekkürler yorum için.İntel almam daha iyi haklısın.

GTX 760, 148Watt güç harcar.
İntel 4670K, 96Watt 8350 ise 180Watt güç tüketiyor.
Anakart ve diğer bileşenler 150Watt harcasa.

İntel: 394Watt, AMD ise 478Watt güç harcar.

Sen bunu verimliliği 80+ olan (%82 olduğunu varsayalım) güç kaynaklı bir kasada kullansan, güç kaynağı %18 daha fazla güç çekmek isteyecek.

İntel: 394*1,18= 464Watt güç çeker, AMD ise 478*1,18= 564Watt güç çeker.

Yani bunun anlamı AMD alırsan o sistemi kullanırsın ama sınırda kullanacaksın. Bunun anlamı daha fazla güç çekecek, daha fazla güç kaynağı fanı çalışacak, daha fazla güç kaynağın ısınacak.

Ayrıca teknoloji olarak intel daha yeni teknolojiyi kullanıyor. Bu nedenle İntel'in işlemcilerinin içinde daha fazla transistör bulunmakta. Bu nedenle 4670K daha performanslıdır.

Dediğin gibi İntel sistem daha hayırlı olacak.Yorum için teşekkürler açıklayıcı bir anlatım olmuş.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı