Core i5 4690 ve GTX 970 Toplama Bilgisayar

weirdcore

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda bilgisayar almayı düşünüyorum. Aklımda bi sistem var ama sizin de yorumunuzu almak istedim. Sistem şöyle;
  • Asus GTX970 ROG Strix GDDR5 4GB DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
  • Intel Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci
  • CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram
  • ASUS H97-PLUS Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI Anakart
  • COOLER MASTER SEIDON 120V PLUS SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
  • ZALMAN Z11 PLUS MidT ATX SİYAH KASA
  • CORSAIR VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI
  • Kingston 120GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB)
Yaklaşık 3300TL fiyatı var. Arkadaşlar lütfen kasayı değiştirmemi teklif etmeyin. Oyun performansı nasıl olur? Sıvı soğutmayı işlemci için kullanacağım. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

1- Ekran kartı seçimi gayet güzel fakat MSI markasını da düşünebilirsin.

2- Neden sıvı soğutma istiyorsun? Hyper 212 Evo al, keyfine bak. Seidon 120V sesli çalışıyor. Onun yerine alacaksan Water 3.0 al.
Seçim: Cooler Master Hyper 212 Evo Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar
Seçim 2: THERMALTAKE WATER 3.0 PERFORMER SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar

3- Kasa seçimi maalesef yanlış. Zalman Z11 kasasının hacim konusunda sıkıntısı var ve dıştan göründüğü kadar sağlam değil. Kullanıcı tecrübesi diyelim. Graphite 230T tercih et.
Seçim: CORSAIR GRAPHITE SERİSİ™ 230T MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

4- Güç kaynağı seçimi gayet iyi fakat bu sistem için biraz aşırı. Bu ürünü tercih et.
Seçim: Zalman Zm600-Lx Dual Forward Serisi 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar (12V kanalından 540W, fazlasıyla yeterli.)

5-
SSD seçimi maalesef ki yanlış. SSD konusunda rakipsiz tek marka Samsung'dur. Okuma/Yazma hızlarına aldanmayın.
Seçim: Samsung 120Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 410Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. İlk olarak Z11'i bi arkadaşımın evinde inceleme fırsatı buldum. Mavi ledli fanlarla mükemmel bi görüntüsü oluyor. R9 280x ekran kartı kullanıyordu. Sığdırma konusunda sıkıntı yaşamadığını söyledi. Kablo yönetimi pek iyi sayılmaz ama ufak bi uğraşla bu sorunu ortadan kaldırabileceğimi düşünüyorum. Güç kaynağı konusunda sanırım haklısınız, değiştiricem. SSD okuma yazma hızı yüksek diye tercih etmiştim, tavsiye ettiğiniz ile arasında ufak bi fiyat farkı var ama Samsung tercih etmeliyim sanırım. Sıvı soğutmayı tercih etmemin sebebi şuan kullandığım 4200M işlemcide 5 dakikaya varan geciklemeler yaşıyorum. Intel Core i5 4690 büyük ölçüde bu sorunu kaldırır diye düşünüyorum fakat soğutması ne kadar iyi olursa performansı da belirli bi oranda artar. Ekran kartında Asus modelini tercih etmemin sebebi ROG serisi bi kart olması. Bana hitap ettiğini düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin. Tekrar ilgilendiğiniz için teşekkürler...

Tavsiye ettiğiniz işlemci soğutucu soketi işlemcinin ki ile uyuşmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Kasa konusunda karar sizin, kesinlikle saygı duyarım. Kablo yönetimini hallettiğiniz zaman rahat edersiniz.
2- SSD konusunda rakipsiz tek firma Samsung, tekrar belirteyim. O arayüzü, o yazılımları hiçbir markada bulamazsınız.
3- Karar sizin hocam. Sıvı soğutma isterim derseniz seçim kesinlikle WATER 3.0 olmalı.
4- ROG serisi olduğundan düşünmüşsünüz fakat MSI bana göre değerleriyle daha önde. :)
5- Günümüzde tüm işlemci soğutucular, tüm soketlere uyabilmekte. Çünkü 1150 soket ile 1155 soket aynı çizimdedir, hiçbir sorun teşkil etmez.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı