Core i5 480M sisteme ne kursam?

Volkan EKMEN

Hectopat
TEKNİK ÖZELLİKLER:
İşlemci: Intel Core i5 480M 2.66 GHz Turbo Boost 2.93 GHz 3MB L3 Cache
Bellek (Ram): 3 Gb DDR3 1333 MHz
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 6470M (1 GB Harici)
Disk Kapasitesi : 320 Gb 5400 Rpm

32bit mi kursam 64bit mi bir türlü karar veremedim. Şuan Windows 7 64bit var yarı memnun sayılırım Window 8'e geçip birde orada sistemi denemek istiyorum. 3Gb bellek biraz aklımı karıştırdı. 64bit kurasım var hangisinin performansı daha iyi olur karar veremedim...

Eğer daha sonra sisteminin Ram miktarını arttırmayı düşünüyorsan mutlaka 64 bit kur. 32 bit işletim sistemleri 4gb a kadar ram destekliyor diye biliyorum.

Sistemi görünce "Aaa benimkinin aynısııı" dedim :D Sorunsuz bir şekilde Windows 8 64 Bit kurulabilen bir sistem. Benimkinde Windows 8.1 64 Bit var şuan :)

Edit : @Gonomon 32 Bit 3.25 GB'a kadar destekler :)

Sene olmuş 2013, halen 32 Bit mi 64 Bit mi demeyin artık hocam. 64 Bit...

Performans açısından acaba sorun çıkar mı diye merak ettiğim için sordum zaten arkadaştada aynı sistem varmış sorun olmadığına göre 64bit kuralım.

Sistemi görünce "Aaa benimkinin aynısııı" dedim :D Sorunsuz bir şekilde Windows 8 64 Bit kurulabilen bir sistem. Benimkinde Windows 8.1 64 Bit var şuan :)

Edit : @Gonomon 32 Bit 3.25 GB'a kadar destekler :)

Hocam drivarları HP sitesinden indirdiniz sanırım. Merak ettiğim nokta şu Ekran kartı sürücüsünü ne yaptınız. Otomatik tanıdımı yoksa siz bir yerlerdenmi bulup kurdunuz. Ben şuan(win 7) leshcatlabs.net sitesindeki en son beta olmayan sürümü kullanıyorum (Sanırım 13.4 v2) çünkü hp sitesindeki drivarları hem eski hemde kurulmuyor ve hata veriyor...

Doğrusunu istersen aleti Windows 8'e geçirdikten sonra pek açmadım bile. Epey bir Hacintosh yüklemeye çalıştığım (hala da çalışıyorum) için driver falan yüklemedim hiç :D Ama Windows 8 (Hangileri bilmiyorum) bazı driverları kendisi yüklüyor.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı