Core i5 işlemcilere overclock yapma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
İlk olarak benim sistemim şöyle; Core i5 2400 3.1 GHz, Gigabyte GA-HA65M-UD3H-B3, G.SKILL F3-12800CL7D-4GBXM RIPJAWSX RAM, PowerColor HD6670 ekran kartı, LC Power 550 Watt PSU. Ekran kartım 40 C ve fanlar da %40’ta çalışıyor. Ben bir oyuncuyum ve işlemcimle ekran kartımı nasıl overclock ederim? Bu konuda pek bir şey bilmiyorum. Diğer sorum Benchmark nedir?

İşlemcine OC yapacaksan bunu BIOS’tan yapman gerek fakat işlemcinin çarpan kilidi kapalı. Bu durumda performansa ancak %5 civarında kalır. Öte yandan ekran kartına overclock yapabilirsin. Bunun için MSI’ın AfterBurner aracı en iyi tercih olacaktır. Burada performans tamamen şansa bağlı. İyi bir GPU’ya sahipsen %25 ila 30’a kadar bile artış sağlayabilirsin. Tabi bu şanstan önce neyin hızını artıracağını çok iyi bilmen gerek. Yoksa bir bakmışsın ekran kartı yanmış ve kasada artık bir tuğla var. Bu yüzden OC konusunda girmeden önce bu konudaki örneklere bak. Becnhmark yazılımları istemin performansını ölçer ve buna göre bir puan verir. OC yaptıktan sonra bu yazılımlar ile artan performans farkını görebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı