zadnxcom
Hectopat
Çip krizi olduğu için sadece yüksek kar getiren üst modelleri satıyorlar.Amd Ryzen 5100 hamlesi yapsa da Türkler sevinse.
Son düzenleme:
Çip krizi olduğu için sadece yüksek kar getiren üst modelleri satıyorlar.Amd Ryzen 5100 hamlesi yapsa da Türkler sevinse.
Masaüstü Alder Lake-S işlemcilerde gördüğümüz gibi o fark oyunlara yansımıyor maalesef."Kıyaslama yapacak olursak, yeni Alder Lake CPU tek çekirdekli CB20 testinde Ryzen 9 5900HX’ten %21 ve hem R20 hem de R23 çok çekirdekli testlerde %47 daha hızlı."
Yuh. Oranlar gerçek olmasa inanmayacağım. Cidden toparladılar.
11. nesilde Ryzen'i nasıl geçti?11.nesilde de soğutmayı çözdü Ryzen'ı geçti zaten. 12.nesilde de daha iyi olacağına inanıyorum. 9.nesildeyken Ryzen zaten çok kötüydü. 10.nesildeyken Ryzen, 5 serilerinde Intel'i tokatladı adeta. i7'de biraz geçebildi. Rekabet iyidir.
Aynen Rembrandt (mobil) işlemciler var.Daha bunun 6. Nesil Ryzen'leri var...
M1 Pro/Max 35W (sadece CPU) zaten.Bir de bir atılım yapıp TDP'yi 25W civarlarına çekebilirlerse; tadından yenmez. Tabii PC'deki TDP'ye bakarsak; bu pek mümkün görünmüyor.
11400H vs 5600H, 11800H vs 5800H, 11980HK vs 5900HX. Araştırabilirsiniz.Masaüstü Alder Lake-S işlemcilerde gördüğümüz gibi o fark oyunlara yansımıyor maalesef.
11. nesilde Ryzen'i nasıl geçti?
9. nesilde Ryzen neden kötüydü?
Aynen Rembrandt (mobil) işlemciler var.
Ben masaüstü anlamıştım kusura bakma.11400H vs 5600H, 11800H vs 5800H, 11980HK vs 5900HX. Araştırabilirsiniz.
Ryzen 3.nesilde kötü performans sergiliyordu bayağı geride kalıyordu. 4.nesilde toparladı. Intel'de 11.nesilde daha da güçlendirdi kendini. Rekabet cidden iyi birşey.
Masaüstü Alder Lake-S işlemcilerde gördüğümüz gibi o fark oyunlara yansımıyor maalesef.
11'de geçti soğutması da çok iyi ayrıca. Geçti derken birazcıkDaha rakibi çıkmadı. Eski nesili de geçsin bir zahmet 10 ve 11'de geçemedi daha anca geçiyor.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.