Core i7 2600 Sisteme Upgrade

asicene

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Elimde yıllardır derdimi, kahrımı çeken ve özelliklerini aşağıda yazacağım masaüstü bilgisayarımı modifiye etmek istiyorum fakat tam olarak nereden başlamalı hangi parçayı değiştirmeliyim? Değiştirdiğime değer mi değmez mi emin olamadım. O sebebten yardımlarınızı rica ediyorum.

PC'yi ne amaçla kullandığımı merak edebileceğinizi düşünüyorum. Ben makinayı hem oyun amaçlı hemde iş amaçlı kullanıyorum. İş için işimi görüyor fakat oyun konusunda yetersiz buluyorum. Kasa içerisinde ise
  • Intel Core i7 2600 işlemcimiz mevcut
  • Pegatron IPX58 diye bir anakart
  • AMD RADEON HD 6700 ekran kartı
  • 6 GB DDR 3 RAM
  • 1 TB üzerinde HDD
  • Kingston 120 GB SSD HD
  • Sanırım 350w güç kaynağı

Evet elimdeki malzemeler bunlar. Ne çıkartıp ne eklemeliyiz beraber karar verelim istedim. Veya hiç uğraşmadan vaz mı geçmeliyim? Fikirlerinizi şimdiden merakla bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu haliyle değişmesi gereken parçalar:
  • Pegatron anakart: Değişmeli zira kalitesiz ve yeni ekran kartlarında sorun çıkarabilir.
  • RAM'ler: Artık en az 8 GB olmalı ama bunun için var olan bellekler satılıp Kit alınmalı. O da tercihen 16 GB alınmalı.
  • Ekran kartı: Epey eskimiş, bu da değişmeli
  • PSU: Yeni ekran kartını sağlıklı besleyebilecek 500W 80 Plus bir PSU alınmalı.
Sonuç ? Bu kadar masraf yapmak yerine var olan sistemi satıp Skylake'e terfi etmek en mantıklısı.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı