Core i7 4790k mı Core i5 4690k mı Tercih Etmeliyim?

Oyun kullanımlarında yüksek çözünürlüğe sahip oyunlar da fark olacağını düşünüyorum (DSR ile 4K-2K gibi grafiklerde.). Onun dışında O.C.'ye ilk olarak ilgim olduğu için ikinci olarak ise ben bunu 5.0 GHz'ye çıkartmak için arkadaşla iddia'ya girdik :D . Kontrollü bir şekilde yaparsam hiç bir sorun olmayacaktır.
Tam tersi, düşük çözünürlükte işlemci farkı ortaya çıkacaktır. Yüksek çözünürlükte, GPU'nun birim zamanda işlemesi gereken pixel sayısı artacağından zorlanacaktır. Bu sayede işlemci rahat edecektir. "Oyun ve günlük kullanım" için ise 4790K ya gerek yok. Render alıyorsanız tabii ki de 4790K çok daha iyi olacaktır...

Tam tersi, düşük çözünürlükte işlemci farkı ortaya çıkacaktır. Yüksek çözünürlükte, GPU'nun birim zamanda işlemesi gereken pixel sayısı artacağından zorlanacaktır. Bu sayede işlemci rahat edecektir. "Oyun ve günlük kullanım" için ise 4790K ya gerek yok. Render alıyorsanız tabii ki de 4790K çok daha iyi olacaktır...

Teşekkürler.

Sana şu kadar diyeyim i7 4790k stock hali bile 4690k@4.6'nın üstünde performas veriyor ve BF4'te ikiside OC'luyken 17-22 fps arasında bir fark var ben çok araştırdım ikisinin farkını kesinlikle i7 al kafan rahat etsin

Sana şu kadar diyeyim i7 4790k stock hali bile 4690k@4.6'nın üstünde performas veriyor ve BF4'te ikiside OC'luyken 17-22 fps arasında bir fark var ben çok araştırdım ikisinin farkını kesinlikle i7 al kafan rahat etsin

Alırsam i7 alacağım zaten ama şuan biraz zor olacak gibi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı