Core i7 4790K Sisteme Ekran kartı önerisi

GTX 780 Ti genel olarak GTX 970'ten daha performanslı bir karttır. Fakat bazı testlerde GTX 970, GTX 780 Ti'yi geçtiğini gördüm videolarda. Ben olsam GTX 970 tercih ederdim ki zaten ya GTX 970 alıcam ya da GTX 980 çok fark yoksa ise arada GTX 970 alıcam. Bu arada benim düşüncem GTX 970 almanız yönünde. Benden daha bilgili arkadaşlar fikirlerini belirtirse kesin bir sonuca varabilirsiniz. Bir de şu var GTX 970 Dx12 desteği var, ve daha güncel bir karttır. GTX 780 Ti'da yazılım ile Dx12 destekleyecektir fakat, GTX 970 kadar performans açısından Dx12 performansını vermez. Yanlışım varsa düzeltsinler. Ben böyle bir yazı okumuştum. O yazıya dayanarak bunu yazdım.

Evet bütçeme göre GTX970 önerdiler benimde aklıma yattı. MSI GTX 970 almayı düşünüyorum
Fakat bu GTX780 veya GTX760 ların fiyatlarının yüksek olması kafamı karıştırıyor sadece. Dediğiniz gibi başka arkadaşlarda bilgilerini paylaşırsa doğru tercih yapabilirim.

Fiyata pek takılmayın. Bende çok takılıyordum, ama artık fiyat/performans olarak bakıyorum. Ve şu anda NVIDIA'nın en iyi fiyat/performans ürünü GTX 970'dir. Linkini attığınız ekran kartı çift GTX 760 gibi çalışıyor. Ancak her oyun desteklemiyor. GTX 780 Ti, GTX 970'den daha performanslıdır. Bu yüzden fiyatı yüksektir. Fakat Evga GTX 780 6 GB 384 Bit olan kartta 100 TL civarında daha yüksek fiyatı. Mimari, yenilik ve bellek hızı olarak GTX 970 üstte yazdığım modelden daha performanslıdır. Yani en azından bu forumda ve başka forumlarda aldığım cevaplara, okduğum konulara göre böyledir.

GTX780 Ti Kepler mimarisini kullanıyor ve bu mimari artık eskidi. İstediği kadar yüksek performans versin.

GTX780 Ti 250W TDP harcıyorsa, GTX970 ve GTX980 160W civarı TDP harcıyor. Bunun sebebi de yeni mimarileri olan Maxwell sayesinde yapıyorlar. Ayrınca onlarca yazılım eklendi bu mimari ile birlikte.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı