@Recep Baltaş öncelikle her konuda yardımlarınız için teşekkür ederim. Sizden bir ricam olacak Yösemite 10.10.3 sürümünü sistem kurmayı sizin videolarınızdan denedim ve kurmada başarılı oldum. Boot etme konusunda da sıkıntı yok, ancak ekran kartı, sesi tanıtamadım. DDR 4 Ramleri DDR 3 olarak görüyor. Acaba driverları nasıl tanıtabilirim. Bu konu hakkında yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Sistem özellikleri:
- İntel i7 5930K İşlemci
- Asus Rampage V Extreme Anakart
- Asus GTX 970 Rog Strix Ekran Kartı
- Corsair Vengeance DDR4 2400 Mhz 16GB (4x4) Ram
- Samsung 850 Pro 256 GB SSD
- WD Caviar Black 1TB HDD
- Corsair AX 860i PSU
- Corsair Hydro Serisi H105 Sıvı Soğutma
- Corsair Graphite Serisi 780T Kasa
@Recep Baltaş öncelikle her konuda yardımlarınız için teşekkür ederim. Sizden bir ricam olacak Yösemite 10.10.3 sürümünü sistem kurmayı sizin videolarınızdan denedim ve kurmada başarılı oldum. Boot etme konusunda da sıkıntı yok, ancak ekran kartı, sesi tanıtamadım. DDR 4 Ramleri DDR 3 olarak görüyor. Acaba driverları nasıl tanıtabilirim. Bu konu hakkında yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Sistem özellikleri:
- İntel i7 5930K İşlemci
- Asus Rampage V Extreme Anakart
- Asus GTX 970 Rog Strix Ekran Kartı
- Corsair Vengeance DDR4 2400 Mhz 16GB (4x4) Ram
- Samsung 850 Pro 256 GB SSD
- WD Caviar Black 1TB HDD
- Corsair AX 860i PSU
- Corsair Hydro Serisi H105 Sıvı Soğutma
- Corsair Graphite Serisi 780T Kasa
Sonunda Yösemite 10.10.3 kurmayı başardım. Sizlerle paylaşmak istedim. Asus Rampage V Extreme anakartı olan arkadaşlar için BIOS ayarının resimlerini ekte bulabilirsiniz.
1- Advanced bölümünden PCH Storage Configuration kısmına girip SATA Controller 1 Mode Selection’ı AHCI seçiyoruz.
2- Advanced bölümünden USB Configuration kısmına girip EHCI Hand-Off’u Enabled seçiyoruz.
3- Boot bölümünden Secure Boot kısmına girip OS Type’i Other OS seçiyoruz.
4- Kurulumu başlatmak için USB diske yazdırdığımız kurulum dosyasını Boot bölümünden UEFI’yi seçiyoruz.
Kurulum için bölüm ekrana geliyor.
Bundan sonrasını zaten
@Recep Baltaş bununla ilgili videolar hazırlamıştı, videolardan kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Asıl olan kurulumdan sonra ekran kartı, ses gibi donanımları tanıtmak.
Ekran kartını yösemiteyi boot ettikten sonra EFI hard diskinizin içindeki CLOVER klasöründe config.plist açıp parantez içerisindeki (<string>-v dart=0 npci=0x2000 nv_disable=1 kext-dev-mode=1</string>) yazan yeri silip, resimde görüldüğü gibi parantez içerisindeki (<string>-v dart=0 nvda_drv=1 npci=0x2000 kext-dev-mode=1</string>) yeri yazmak. GTX 970 ekran kartını sorunsuz şekilde tanıyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.