Core Performance Boost kapatmak zararlı mı?

Ama internet gibi basit işler de bile, en yüksek hızda çalışacak.
Ben kapattığımı unuttum. deli olmuştum. Bilgisayar boştayken 3.60 hızında sabitti hep. Fanın sürekli hızlı çalışması da ayar ediciydi.

Cool n quiet diye bir teknolojisi varmış AMD'nin sanırım. Intel'deki SpeedStep gibi. O açılırsa boşta düşük hızda çalışır.

Ama internet gibi basit işler de bile, en yüksek hızda çalışacak.
Ben kapattığımı unuttum. Deli olmuştum. Bilgisayar boştayken 3.60 hızında sabitti hep. Fanın sürekli hızlı çalışması da ayar ediciydi.
"İnternet gibi basit işlerde bile yüksek hızda çalışır" cümlesi yanlış bir tabir olur. Çünkü CPB , Güç ayarları ile bağlantılıdır. Örneğin , bilgisayarınızı yüksek performans seçeneğinde kullanırsanız sizin dediğiniz olur ve boşta 2,95-3,0 değerinin altına düşmemeye çalışır. Video izleme , internette takılma gibi işlerde CPB'si açık olan bir işlemci ile neredeyse aynı frekansta çalışır. Hatta bazen anî voltaj akımı sebebiyle CPB'si açık olan işlemci boştayken veya çok bir şey gerektirmeyen durumda bile Boost hızlarına çıkar. Fanın hızlı çalışması da tam olarak buna bağlı değildir.

"İnternet gibi basit işlerde bile yüksek hızda çalışır" cümlesi yanlış bir tabir olur. Çünkü CPB , Güç ayarları ile bağlantılıdır. Örneğin , bilgisayarınızı yüksek performans seçeneğinde kullanırsanız sizin dediğiniz olur ve boşta 2,95-3,0 değerinin altına düşmemeye çalışır. Video izleme , internette takılma gibi işlerde CPB'si açık olan bir işlemci ile neredeyse aynı frekansta çalışır. Hatta bazen anî voltaj akımı sebebiyle CPB'si açık olan işlemci boştayken veya çok bir şey gerektirmeyen durumda bile Boost hızlarına çıkar. Fanın hızlı çalışması da tam olarak buna bağlı değildir.
Ben güç tasarrufuna bile aldım düzelmedi. Unutmuştum çünkü.
Test ettim defalarca.
CPB açıkken:
Oyun ve render dışında, normal işlerde işlemci kendini yormuyor. Uçları yaşamıyor öyle. Sessiz ve huzur verici.
Cool n quiet diye bir teknolojisi varmış AMD'nin sanırım. Intel'deki SpeedStep gibi. O açılırsa boşta düşük hızda çalışır.
O ayarı "default"ta açık zaten ve hiç ellemedim.
Neyse sizler de deneyin. Ben yaşadığım deneyimleri aktardım sizlere. Sağlıksız olduğuna karar verdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı