Core Performance Boost özelliğini devre dışı bırakmak performansı etkiler mi?

Daha fazla  
R5 2600 işlemci kullanıyorum ve işlemcimin bir tık ısındığını düşünüyorum yaz aylarından dolayı. Forumda da çoğu arkadaş başlıkta yazdığım özelliği BIOS üzerinden devre dışı bırakarak sıcaklığa faydası olduğunu söylemişti. Peki bu özelliği devre dışı bırakmak performansı etkiler mi FPS düşmesi gibi şeyler söz konusu olur mu?

R5 2600 işlemci kullanıyorum ve işlemcimin bir tık ısındığını düşünüyorum yaz aylarından dolayı. Forumda da çoğu arkadaş başlıkta yazdığım özelliği BIOS üzerinden devre dışı bırakarak sıcaklığa faydası olduğunu söylemişti. Peki bu özelliği devre dışı bırakmak performansı etkiler mi FPS düşmesi gibi şeyler söz konusu olur mu?
Adı üzerinde Core Performance Boost. Türkçe karşılığı Çekirdek Performans Hızlandırıcı/Arttırıcı. Tabiki de performansa etkisi olacaktır.

Aynı işlemci ben de var. O özelliği kapatsan bile etkilemiyor yine ısınmaya devam ediyor. Boşta 50 derece benim işlemci :)

Aynı işlemci ben de var. O özelliği kapatsan bile etkilemiyor yine ısınmaya devam ediyor. Boşta 50 derece benim işlemci :)

2600'ların stock soğutucuları her halükarda yetersiz kalıyor o yüzden ben 200 lira daha verip düzgün bir soğutucu almadığıma pişman oldum ama aşırı ve anlık ısınma problemleri BIOS'tan bu özelliği kapatınca yok oldu. FPS düşüşü yaşanmadı ve sistem daha stabil çalışıyor.

Bu özellik açıkken oyun açılır açılmaz 60-65 derece olan ve 5 dk sonra sürekli 70-80 oynayıp bazı anlarda bu özelliğin ani voltaj yükseltmesinden dolayı 70 dereceden 80'e çıkıp inmesi gibi stabiliteyi bozan şeylerde gitti.

En iyisi kendiniz kapatıp test etmek eğer herhangi bir problem olursa basitçe tekrar açılabilir. Dediğim gibi ben zaten bu özelliğin herhangi bir performans artışına yaradığını da görmedim.

@PhrasalVerb yanlış. Piyasadaki çoğu stok fana göre Wraith gayet yeterli. Yaz aylarından dolayı bu kadar ısınması normaldir. Mesela ben FX503 dizüstümün ekran kartını 1920 MHz'ye overclock ettiğimde kışın, en fazla 79 dereceyi görürken, yazın 100 derece gördüm. Arada 21 derece fark var. ;)

@PhrasalVerb yanlış. Piyasadaki çoğu stok fana göre Wraith gayet yeterli. Yaz aylarından dolayı bu kadar ısınması normaldir. Mesela ben FX503 dizüstümün ekran kartını 1920 MHz'ye overclock ettiğimde kışın, en fazla 79 dereceyi görürken, yazın 100 derece gördüm. Arada 21 derece fark var. ;)

"Yeterli" kelimesi göreceli olduğu için katılamayacağım. Yeni aldığım bir sistemin 5 dk içinde 80 dereceye çıkması nasıl yeterli olabiliyor? Bu söylediğim dereceler ayrıca kış aylarında oluyordu onu da belirteyim şu an yaz ayındayız ve sistem yoran oyunlarda bu özelliği kapattıktan sonra 60'a bile gelmiyor artık. Isınmaların çoğunu ben anlık voltaj yükseltmesine bağlıyorum daha çok. Eğer ki bu özelliği kapatıp performans düşüşü yaşayan arkadaş varsa manuel olarak kendi kademeli şekilde voltajı yükseltebilir ama bu özelliğe bırakmayın :) Ayrıca 2600 ile gelen Wraith Stealth ve 2600x ile gelen Wraith Spire arasında bile en kötü 5-7 derece fark var. Son olarak piyasadaki çoğu "stok" fandan farkı olması normal çünkü dandik değil Cooler Master üretiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı