Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum. Anakartım ASUS B450 TUF Plus gamig orijinal default ayarlarda overlock falan yapılmadı. 1.418 - 1.427 gibi volt değerlerde calısıyor. Sadece bende değil bu bileşenleri kullananda belirtmek istiyorum çünkü arkadaşımda da var aynı sorun saçma sapan default voltajda calısıyor ve işlemci ısı değerleri sabit durmuyor. 40,50,55 arası değişiyor anlık değişmeler bunlar adam gibi BIOS güncelleme gelse de sabitlendi stabil olsa yeni işlemcilerle uyumlu calısmıyor sanırım?
BIOS karıştırırken 'Core performance boost' disabled yaptım işlemci voltaj 1.100 değere sabitlendi. Buna dayanarak işlemci ısım boşta 32-33 derece sabitlendi. Oyunlarda Max 55-60 oluyor. Stress testine koydum 1 saaatliğine herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Performance boost kapalıyken işlemci 3.60 GHz sabitlendi. Normalde oyunlara giriş yapınca 4.20 boostlanıyordu ama fazla bir önemi yok, FPS kaybım da yok. Sizce kapalı mı tutmalıyım bu ayarı ne işe yarar bilen biriler cevap verirse sevinirim.
.
BIOS karıştırırken 'Core performance boost' disabled yaptım işlemci voltaj 1.100 değere sabitlendi. Buna dayanarak işlemci ısım boşta 32-33 derece sabitlendi. Oyunlarda Max 55-60 oluyor. Stress testine koydum 1 saaatliğine herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Performance boost kapalıyken işlemci 3.60 GHz sabitlendi. Normalde oyunlara giriş yapınca 4.20 boostlanıyordu ama fazla bir önemi yok, FPS kaybım da yok. Sizce kapalı mı tutmalıyım bu ayarı ne işe yarar bilen biriler cevap verirse sevinirim.
.
Son düzenleyen: Moderatör: