"Core performance Boost" ve "Cool and Quiat" ne demek?

Sedat34

Decapat
Arkadaşlar öncelikle selamlar. PC'de boşta kitlenme sorunum var, bayağıdır araştırma yapıyorum. bu konuyla alakalı forumdaki arkadaşlar sağ olsun yardımcı oluyorlar.

Benim sorunuma yakın 2 seçenek var. Bilmiyorum belki de aynı şey.

Core perofrmance Boost?
Cool and Quiat?

Bunlar tam olarak ne demek? Aynı şey mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Core perofrmance Boost?
Bunu kapatırsanız işlemcinizin Boost frekansına ulaşmasını engelliyor. Dolayısıyla işlemci daha az ısınıyor ve daha az performans gösteriyor.

Bu ise "Serin ve Sessiz" demek. Gerekli durumlarda işlemci performansını azaltıyor ve serin çalışmasını sağlıyor. İyi bir ayar.

Turbo boost kapatma. İşlemcinizin çekirdek performansı düşürür. Örnek vereyim.
R5 3600 kullanıyorum. CBP kapatmadan önce işlemci hızı sabit değildi. 4'ün üstüne çok defa çıkıyordu. CBP kapattıktan sonra sürekli 3,60 hızında çalışmaya başladı. Core performance boost özelliğinden bahsettim. Ayrıca, sıcaklık düşürmeye de yarar.
Dediğiniz diğer özelliği bilmiyorum.

Şimdi cool and quiet auot da idi disable yaptım işlemci. Yükte çalışıyor Ryzen 2600 kullanıyorum 3, 7 GHz düşmüyor.
İşte buna yarıyor. Sen o fonksiyonu açarsan işlemci frekansı sabit durmaz. Boştayken 1.6 GHz'e kadar düştüğün gördüm ben. İş altında da tekrar maksimum frekansına çıkar.

Arkadaşlar cool and quiet ve Core Boot performance seçenkelerini disable yaptım ve yük altında çalışıyor şu an 3.7 GHz inmiyor.
(Cool and quiet Auto yapıp Core Boost performance disabled yaptım)
Arkadaşlar bir şey dikkat ettim BIOS default ladım güç seçenekleri dengeli de. Fakat.
Benim işlemi GHz stabil çalışmıyor şu an PC boşta hiçbir şeye girmedim arka plandaki her şeyi kapadım fakat. Bir and değişiyor 1, 20-3, 40 arsaı hep değişiyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı