Affli mi Ge
Kilopat
Core PL1 Throttling nasıl kapatılır? Technopat'taki bütün konuları okuyup uyguladım ama olmadı. Sanıyorum BIOS'tan bir ayardan kaynaklı.
Emeğiniz ve vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim, ne yazık ki bunlarda olmadı.Throttlestop indirin, gelen ekranda TPL kısmına basıp Long Power PL1 kısmını 4095 yapın.
Eki Görüntüle 1497751
Eki Görüntüle 1497750
![]()
ThrottleStop 9.7.3 Download
ThrottleStop is a small application designed to monitor for and correct the three main types of CPU throttling that are being used on many laptowww.techpowerup.com
Eki Görüntüle 1497754
Buradan Apply dedikten sonra çıkmayı unutmayın. Programın açık durması gerek hep, o yüzden arka plana atın.
Emeğiniz ve vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim, ne yazık ki bunlarda olmadı.
Tulpar 25.1.1 modelini kullanmaktayım, işlemci olarak 11800h mevcut. Isı değerlerim gayet yerinde zaten thermal throttling olmuyor ThrottleStop'da Core bölümünde PL1 kısmı kırmızı yanıyor. Saatlerdir RDR2 oynuyorum CPU 79, GPU 75 derece ve işlemcinin kullandığı en fazla 44W oluyor, PL1 kısıtlaması 48W'ı geçince ortaya çıkıyor nedense.İşlemciniz ısınıp frekans düşürüyor mu? Isınmıyorsa farklı ayarlar da deneyebiliriz. İşlemciniz ve anakart nedir?
Tulpar 25.1.1 modelini kullanmaktayım, işlemci olarak 11800h mevcut. Isı değerlerim gayet yerinde zaten thermal throttling olmuyor ThrottleStop'da Core bölümünde PL1 kısmı kırmızı yanıyor. Saatlerdir RDR2 oynuyorum CPU 79, GPU 75 derece ve işlemcinin kullandığı en fazla 44W oluyor, PL1 kısıtlaması 48W'ı geçince ortaya çıkıyor nedense.
Aynı modeli kullanan bir sürü insan ile iletişim halindeyim kimsede böyle bir sorun yok. Bende de ilk etapta hızı yüksek tutuyor 48W'ı geçiyor ve ısınmıyor sonradan turbo limitine takılıp o da 56 saniye kendini 48'e sabitliyor, ne yaptıysam önüne geçemedim.FPS olarak düşüklük yaşıyor musunuz? Kaldıramayabiliriz Tulpar modelinde.
BIOS ile alakalı büyük ihtimalle, ısınmasın diye güç limiti koymuşlar.
En güncelde şu an acaba diyorum bir önceki versiyona mı dönsem ya da ilk geldiği versiyona?BIOS sürümünü güncellemeyi deneyin.
Deneyebilirsiniz hocam.En güncelde şu an acaba diyorum bir önceki versiyona mı dönsem ya da ilk geldiği versiyona?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.