Çözüldü Core PL1 Throttling nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Intel DTT teknolojisine sahip işlemcilerde (11. nesilden itibaren mobil işlemcilerde bu teknoloji var diye biliyorum) BIOS'tan Thermal bölümünde Intel DTT açık olması ve DTT sürücüsünün kurulması gerekiyor. Benim işlemcimin hiçbir kısıtlaması olmadığı halde BIOS'tan kapattığım ve DTT sürücüsünü kurmadığım için böyle bir sorun yaşıyormuşum.
Throttlestop indirin, gelen ekranda TPL kısmına basıp Long Power PL1 kısmını 4095 yapın.

1661613446779.png

1661613427801.png

1661613497347.png

Buradan Apply dedikten sonra çıkmayı unutmayın. Programın açık durması gerek hep, o yüzden arka plana atın.

Throttlestop indirin, gelen ekranda TPL kısmına basıp Long Power PL1 kısmını 4095 yapın.

Eki Görüntüle 1497751

Eki Görüntüle 1497750

Eki Görüntüle 1497754
Buradan Apply dedikten sonra çıkmayı unutmayın. Programın açık durması gerek hep, o yüzden arka plana atın.
Emeğiniz ve vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim, ne yazık ki bunlarda olmadı.

İşlemciniz ısınıp frekans düşürüyor mu? Isınmıyorsa farklı ayarlar da deneyebiliriz. İşlemciniz ve anakart nedir?
Tulpar 25.1.1 modelini kullanmaktayım, işlemci olarak 11800h mevcut. Isı değerlerim gayet yerinde zaten thermal throttling olmuyor ThrottleStop'da Core bölümünde PL1 kısmı kırmızı yanıyor. Saatlerdir RDR2 oynuyorum CPU 79, GPU 75 derece ve işlemcinin kullandığı en fazla 44W oluyor, PL1 kısıtlaması 48W'ı geçince ortaya çıkıyor nedense.

Tulpar 25.1.1 modelini kullanmaktayım, işlemci olarak 11800h mevcut. Isı değerlerim gayet yerinde zaten thermal throttling olmuyor ThrottleStop'da Core bölümünde PL1 kısmı kırmızı yanıyor. Saatlerdir RDR2 oynuyorum CPU 79, GPU 75 derece ve işlemcinin kullandığı en fazla 44W oluyor, PL1 kısıtlaması 48W'ı geçince ortaya çıkıyor nedense.

FPS olarak düşüklük yaşıyor musunuz? Kaldıramayabiliriz Tulpar modelinde.
BIOS ile alakalı büyük ihtimalle, ısınmasın diye güç limiti koymuşlar.

FPS olarak düşüklük yaşıyor musunuz? Kaldıramayabiliriz Tulpar modelinde.
BIOS ile alakalı büyük ihtimalle, ısınmasın diye güç limiti koymuşlar.
Aynı modeli kullanan bir sürü insan ile iletişim halindeyim kimsede böyle bir sorun yok. Bende de ilk etapta hızı yüksek tutuyor 48W'ı geçiyor ve ısınmıyor sonradan turbo limitine takılıp o da 56 saniye kendini 48'e sabitliyor, ne yaptıysam önüne geçemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı