CORONA-LOCK yerel disk D'deki bütün dosyaları kilitlemiş

alonetrox

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, iki gün önce bilgisayarım aniden aşırı yavaşlamıştı resmen kullanılamaz haldeydi. Sonra format atmaya karar verdim ve formatladım. Ama 1 saat önce açtığında repair Drive D: Diye bir şey geldi ben de bekledim açılmasını bilgisayar açıldı ve sonra yerel disk D'ye gittiğimde bütün fotoğraflarım, metin belgelerimin hepsi CORONA-LOCK adlı uzantıyla değişmiş ve hiçbir şekilde açılmıyordu. Şu an virüs taraması yapıyorum yerel disk D'de. Yardımcı olabilir misiniz acaba?

Merhabalar, iki gün önce bilgisayarım aniden aşırı yavaşlamıştı resmen kullanılamaz haldeydi. Sonra format atmaya karar verdim ve formatladım. Ama 1 saat önce açtığında repair Drive D: Diye bir şey geldi ben de bekledim açılmasını bilgisayar açıldı ve sonra yerel disk D'ye gittiğimde bütün fotoğraflarım, metin belgelerimin hepsi corona-lock adlı uzantıyla değişmiş ve hiçbir şekilde açılmıyordu. Şu an virüs taraması yapıyorum yerel disk D'de. Yardımcı olabilir misiniz acaba?

Eğer sizin için önemli bir veri yoksa bilgisayar bağlı tüm HDD formatlayıp silip tekrar oluşturun. Aynı şekilde USB gibi bellekleri biçimlendirin. Aksi halde bu virüsten hiçbir şekilde kurtulamayacaksınız. Sürekli kendini kopyalar ve çoğaltır.

Yine bir fidye virüsü daha... Anlaşılan biri COVID-19'u bilgisayara uyarlamış. Çözümü şimdilik yok.

Aşağıdaki rehberi iyi okuyun:

Bilindik antivirüs yazılımları kullanmaya dikkat edin. Kaspersky, BitDefender gibi.

@Murat5038 @24099

Eğer sizin için önemli bir veri yoksa bilgisayar bağlı tüm HDD formatlayıp silip tekrar oluşturun. Aynı şekilde USB gibi bellekleri biçimlendirin. Aksi halde bu virüsten hiçbir şekilde kurtulamayacaksınız. Sürekli kendini kopyalar ve çoğaltır.
Çok önemli fotoğraflarım var
Yine bir fidye virüsü daha... Anlaşılan biri COVID-19'u bilgisayara uyarlamış. Çözümü şimdilik yok.

Aşağıdaki rehberi iyi okuyun:

Bilindik antivirüs yazılımları kullanmaya dikkat edin. Kaspersky, BitDefender gibi.

@Murat5038 @24099
Virüsün değiştirdiği uzantılara baktım: .corona-lock olmuş ve rehberde bu uzantı yok

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı