Corsair 3000D kasaya ARGB bağlantısı nasıl yapılır?

Bütçe
Yardım

i_ardw

Centipat
Daha fazla  
2 gün önce Amazon üzerinden Corsair 3000D airflow modelini satın aldım. Ancak fan kablolarının 3 pin ve 4 pin olarak ikiye ayrıldığını sonradan fark ettim. Başta bunu bilmediğim için 4'lü 4 pin çoğaltıcı aldım. Daha sonra RGB'nin çalışmayacağına dair bir yazı okudum. Elimde RGB için olduğunu düşündüğüm bir çoğaltıcı var. PSU'dan SATA bağlantısıyla güç verdim ve yanına bir fan taktım, ancak güç gelmedi. Konuyu tam olarak anlayamadım. Anakartım MSI A320M, bu yüzden ARGB girişi bulunmuyor. Kasa henüz elime ulaşmadı. Ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    96,4 KB · Görüntüleme: 34
Elinizdeki ürün sadece 3pin 5V ARGB girişi çoğaltıcısı. Fanların güç alması için 4pin PWM girişi olması lazım. Dark ARGB hub ürünü kullanıyordum. 6 adet 3pin 5V, 6 adet 4pin PWM girişi oluyor. Anakartın SYS_FAN bağlantısına bağlayabiliyorsunuz. Önceki anakartım Gigabyte B450M-H idi ve onunla beraber yanında gelen kumanda ile ön ayarlı RGB modlarından ayarlayabiliyordum tavsiye ederim. Programdan ayarlamak istiyorsanız anakart şart.

Hocam ARGB donanımları çalıştırmak için size kontrolcü lazım. BU aldığıız sadece bir çoğaltıcı.

Eğer iade edebiliyorsanız iade edin ve şu ürünü alın:

Bu ürünü sadece Sata güç kablosuna bağlamanız yeterli. Sonrasında kontrolcüye taktığınız tüm ARGB donanımları kumandası ile dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Cihaz aynı zamanda anakartınızın fan girişine de bağlanarak bir PWM fan çoğaltıcı olarak da çalışabiliyor. Anakarta bağlamasanız bile yine kumandasıyla fanları hızını kontrol edebiliyorsunuz.

Elinizdeki ürün sadece 3pin 5V ARGB girişi çoğaltıcısı. Fanların güç alması için 4pin PWM girişi olması lazım. Dark ARGB hub ürünü kullanıyordum. 6 adet 3pin 5V, 6 adet 4pin PWM girişi oluyor. Anakartın SYS_FAN bağlantısına bağlayabiliyorsunuz. Önceki anakartım Gigabyte B450M-H idi ve onunla beraber yanında gelen kumanda ile ön ayarlı RGB modlarından ayarlayabiliyordum tavsiye ederim. Programdan ayarlamak istiyorsanız anakart şart.

2 tane kablosu var fanın biri RGB için biride hız ve çalışması için yanlış değilsem

Hocam ARGB donanımları çalıştırmak için size kontrolcü lazım. BU aldığıız sadece bir çoğaltıcı.

Bu ürünü sadece Sata güç kablosuna bağlamanız yeterli. Sonrasında kontrolcüye taktığınız tüm ARGB donanımları kumandası ile dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Cihaz aynı zamanda anakartınızın fan girişine de bağlanarak bir PWM fan çoğaltıcı olarak da çalışabiliyor. Anakarta bağlamasanız bile yine kumandasıyla fanları hızını kontrol edebiliyorsunuz.

Hocam 4 pinli olanı için yani hız ve çalışmasıno ayarlamak içinde bunu aldım
https://amzn.eu/d/5LhAtPx Bu işimi görcek ama değilmi rgb için ayrı alcam o kesin yada direk anakart değişmekmi mantıklı bilemedim 500 tl çünkü

Hocam 4 pinli olanı için yani hız ve çalışmasıno ayarlamak içinde bunu aldım
Amazon.com.tr Bu işimi görcek ama değilmi rgb için ayrı alcam o kesin yada direk anakart değişmekmi mantıklı bilemedim 500 tl çünkü
Hocam tabii ki bu direkt düz mantık çoğaltıcı. Anakarta taktıktan sonra sadece fanları buna takmanız yeterli oluyor. Sadece size tavsiyem aynı fanları ya da birbirine yakın marka ve özellikte fanları bir arada takın ki benzer oranlarda senkron çalışırlar. Ama çok zorunda da değilsiniz. Sadece CPU yazan kısmı boş bırakmamanız gerekiyordu sanırım. Orası ana fanın takıldığı yer yani anakartla iletişim kuran fanın. Diğer slota takılanlar onu taklit ederler.

Hocam tabii ki bu direkt düz mantık çoğaltıcı. Anakarta taktıktan sonra sadece fanları buna takmanız yeterli oluyor. Sadece size tavsiyem aynı fanları ya da birbirine yakın marka ve özellikte fanları bir arada takın ki benzer oranlarda senkron çalışırlar. Ama çok zorunda da değilsiniz. Sadece CPU yazan kısmı boş bırakmamanız gerekiyordu sanırım. Orası ana fanın takıldığı yer yani anakartla iletişim kuran fanın. Diğer slota takılanlar onu taklit ederler.

CPU fanı o zaman sytem fan yerine takacağım

Bu ürünü sadece SATA güç kablosuna bağlamanız yeterli. Sonrasında kontrolcüye taktığınız tüm ARGB donanımları kumandası ile dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Hocam bu Dark'ın kontrolcüde hem 4 pin hem 3 pin girişi var o yüzden ben aldığım çoğaltıcıyı iade edip bunu alsam olur mu?

Hocam CPU yazmasına bakmayın çoğaltıcıda. Siz zaten işlemcinin soğutucusunu anakarttaki CPU girişine takacaksınız. Çoğaltıcının üzerinde CPU yazan kısım master fan yani sistemin iletişim kuracağın fan olacak. Benim yolladığım çoğaltıcı dediğiniz gibi hem argb hem fan çoğaltıcı. Onda da anakart kontrolü ile kullanma özelliği var. Ya da kumandayla da kullanabilirsiniz hız feğiştirme vs.

Hocam CPU yazmasına bakmayın çoğaltıcıda. Siz zaten işlemcinin soğutucusunu anakarttaki CPU girişine takacaksınız. Çoğaltıcının üzerinde CPU yazan kısım Master fan yani sistemin iletişim kuracağın fan olacak. Benim yolladığım çoğaltıcı dediğiniz gibi hem ARGB hem fan çoğaltıcı. Onda da anakart kontrolü ile kullanma özelliği var. Ya da kumandayla da kullanabilirsiniz hız feğiştirme vs.

SATA'yla güç verip sonra System fan a bağlıyorum o zaman attığınız ürünü

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı