Corsair 3000D RGB fanları nasıl kontrol edilir?

Teşekkürler, acaba ARGB+4 pin RGB+Fan kontrolcüsü olan bir ürün biliyor musunuz? Fiyat farketmez.
Hepsini birden destekleyen bir ürün olabileceğini sanmıyorum. Çünkü ARGB ve RGB apayrı iki format. O nedenle ancak anakartınızda bu mümkün olaibliyor. Benim anakartımda RGB girişlerinde masamın yanındaki dolapların arkasına döşediğim ucuz ledleri bağladım ve ARGB girişine da kasamın içine döşediğim ledleri. İkisi aynı anda senkron çalışıyorlar ama elbette RGB şeritler aynı anda tek renk yanıyor fakat seçtiğim efekte uygun olarak ARGB şeritler ile senkron ilerliyor. Bunun sebebi ana kartın her iki portu da ayrı ayrı kontrol edebilmesi. Bunu yapabilecek bir kontrolcü olduğunu sanmıyorum.

Hepsini birden destekleyen bir ürün olabileceğini sanmıyorum. Çünkü ARGB ve RGB apayrı iki format. O nedenle ancak anakartınızda bu mümkün olaibliyor. Benim anakartımda RGB girişlerinde masamın yanındaki dolapların arkasına döşediğim ucuz ledleri bağladım ve ARGB girişine da kasamın içine döşediğim ledleri. İkisi aynı anda senkron çalışıyorlar ama elbette RGB şeritler aynı anda tek renk yanıyor fakat seçtiğim efekte uygun olarak ARGB şeritler ile senkron ilerliyor. Bunun sebebi ana kartın her iki portu da ayrı ayrı kontrol edebilmesi. Bunu yapabilecek bir kontrolcü olduğunu sanmıyorum.
Hocam benim anakart AsRock B550M-HDV ve gördüğüm kadarıyla kartta 1 tane bile argb veya rgb için port yok. O yüzden çok masraf çıkıyor hem RGB için ürün hem ARGB için ürün almaya kalkarsam. Sizce en uygun nasıl çözebilirim?

Hocam yapacak bir şey yok aslında sizin için. En kötü ihtimalle pompa kısmı yanmasa da beli güzel performanslı radyatör fanlarından alırsınız ARGB. bu şekilde sadece 1 kontrolcü ile işinizi halledersiniz.

Kesinlikle bu fanı öneririm. Müthiş performansı var ama bazı ürünleri ses çıkarıyor. Nadiren de olsa denk gelebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı