Corsair 4000D Airflow sistem uyumu

Vallahi aklına gelebilecek her türlü Corsair fanı denedim. SP 120, HD 120, QL 120, ML 120, az çok bilgi sahibi oldum hepsinden. Eğer görüntü çok önemli değil ben performansa bakarım diyorsan, SP 120 ya ML 120 almanı tavsiye ederim (Sessizlik konusuna gelince bilgisayarda zaten oyun oynarken ya da müzik dinlerken max RPM'de bile duymazsın bu fanların sesini) ikisinin ortası olarak da HD 120 var, eski sistemimde kullanmıştım çok memnun kaldım.

Eki Görüntüle 924469

Görüntü daha önemli diyorsan eğer bütçeniz yetiyorsa QL120 alın.
QL120 serisine baktımda bütçemi aşıyor daha doğrusu o kadar vermeye gerek duymuyorum :D SP 120 Pro 600 TL civarında bulunabiliyor. 2'si üst bölgeye diğeri ise egzoz fan olarak düşünüyorum. Ön tarafa ise zaten Corsair 4000D AirFlow 2 tane fan yanında geliyor, aynısından 1 tane daha sipariş verip 3 tanesini ön tarafa eklemek istiyorum. Ön kapak RGB olmasa da olur. Sadece iç kısım güzel gözüksün yeter. İyi fikir değil mi? :)

QL120 serisine baktımda bütçemi aşıyor daha doğrusu o kadar vermeye gerek duymuyorum :D SP 120 Pro 600 TL civarında bulunabiliyor. 2'si üst bölgeye diğeri ise egzoz fan olarak düşünüyorum. Ön tarafa ise zaten Corsair D4000 AirFlow 2 tane fan yanında geliyor, aynısından 1 tane daha sipariş verip 3 tanesini ön tarafa eklemek istiyorum. Ön kapak RGB olmasa da olur. Sadece iç kısım güzel gözüksün yeter. İyi fikir değil mi? :)

Bana sorarsan o kasanın önüne mutlaka RGB fan al diğer kasalar gibi kötü durmuyor, önü zaten açık olduğu için çok güzel bir görüntü oluşturuyor.

IMG_3562.JPG

Kasanın kendi içinden çıkan fanları tekli olarak satılıyor mu bilmiyorum ama Airflow serisi olduğu için güzel bir hava akımı sağlar. Dediğiniz gibi mantıklı bir seçim, zannedersem eğer Corsair alacaksanız en ucuz öyle oluyor.

Bana sorarsan o kasanın önüne mutlaka RGB fan al diğer kasalar gibi kötü durmuyor, önü zaten açık olduğu için çok güzel bir görüntü oluşturuyor.

Eki Görüntüle 924471

Kasanın kendi içinden çıkan fanları tekli olarak satılıyor mu bilmiyorum ama Airflow serisi olduğu için güzel bir hava akımı sağlar. Dediğiniz gibi mantıklı bir seçim, zannedersem eğer Corsair alacaksanız en ucuz öyle oluyor.
Kasanın ön tarafını görmeyeceğim için, seninki gibi konumlandıracağım. Sadece iç tarafı gözükeceği için pek gerek duymuyorum açıkcası. Nereden öğrenebilirim acaba kasanın yanında gelen fanların modelinin tekli satılıp satılmadığını rica etsem müsait olduğun bir zamanda bakabilir misin?

Kasanın ön tarafını görmeyeceğim için, seninki gibi konumlandıracağım. Sadece iç tarafı gözükeceği için pek gerek duymuyorum açıkcası. Nereden öğrenebilirim acaba kasanın yanında gelen fanların modelinin tekli satılıp satılmadığını rica etsem müsait olduğun bir zamanda bakabilir misin?
Valla şuan baktım da bulamadım tam adı Corsair 120mm AirGuide. AF120 Quiet modeline çok benziyor.

Farklı model olması problem değil, sonuçta RGB olmadığı için renk senkronizasyonu gibi dertler olmuycak. Performans olarak çok fark edeceğini düşünmüyorum.
O zaman 3’lü kit SP 120 Pro satın alıyorum. 2 tanesi üst bölgeye diğeri egzoz fan olarak kullanayım. Kasa ile gelen 2 fanı ön tarafa montajlarım 1 tane eksik kalsın madem sorun teşkil etmiyor, çok teşekkürler bu arada🙂

O zaman 3’lü kit SP 120 Pro satın alıyorum. 2 tanesi üst bölgeye diğeri egzoz fan olarak kullanayım. Kasa ile gelen 2 fanı ön tarafa montajlarım 1 tane eksik kalsın madem sorun teşkil etmiyor, çok teşekkürler bu arada🙂
Rica ederim, hayırlı olsun şimdiden =)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı