Corsair 7000X Custom Sıvı Soğutma Önerisi

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Hali hazırda 5600x de kullandığım custom sıvı soğutmam var. Phanteks P500A kasa ile. Kasa bir noktada bana dar geliyor. Yani Msi RTX 3080 ti Suprim X kartım mevcut. Pompa rezervuzar kombosu ile ekran kartı arasında 1-2 mm mesafe kalıyor. Ön taraftaki fanların 2 tanesi panelin ön tarafında 1'i iç kısımda. 3 tane 140mm dış kısma sığmadığı için ve pompa ile ekran kartı sığdırmak için böyle yapmıştım.

Şuan ki sistemin görüntüsü,

1ecc5ee59365f5eafc8c3f73833df4c3.jpeg
asdasdasasd.JPG

Alttaki fanın durumu resimlerde görüldüğü gibi. Ben sistemi toplarken 7000X yoktu 5000X vardı, onunda önüne 3 adet 140mm fan takılmadığı için düşünmemiştim. Her neyse 7000X e geçmeyi planlıyorum. Ama kafama takılan bir iki bir şey var onlarla alakalı size sormak istedim. Çevremde custom ile ilgili pek görüş alabileceğim kimse yok...

81BNRkVEdpL._AC_SL1500_.jpg

Arkadaşlar şuan mevcutta 360x30mm radyatör var. Ben 2. radyatörü eklemek istiyorum. Üste 420x30mm sağ iç kısıma ok ile gösterilen bölüme mevcutta olan 360x30mm takmak istiyorum. Ama 420x30mm yerine yukarı 360x55mm daha mı iyi olur bilemedim. 420x55mm de olabilir ama Corsair olarak 420x55mm yok.

Öne 3 tane SP140 RGB Elite içeri hava basacak. Radyatörler içerden dışarı olacak şekilde düşük devirde soğutma sağlayacak. Pompa yine şuan ki kasadaki gibi öndeki fanların arkasına montaj olacak. Unutmadan borular şuan şeffaf akrilik. Corsair'in siyah boruları mevcut. Kasam zaten siyah ve herşeyi siyah olarak alıyorum. Borular şeffaf mı kalsın yoksa siyah da uyumlu olur mu?

Siyah borulu bir örnek,

81gKcXJaWvS._AC_SL1500_.jpg

Bu noktada fikirlerinizi almak istiyorum.

Elinde hali hazır akrilik boru varsa kasa seçiminde beyaz düşünebilirsin. Önceki kasanda siyahmış madem hem değişiklik olur. Custom hususunda Modart kanalının sahibi epey bilgili duruyor yardımcı olabilir.
Akrilik boru mevcut bir kaç adet daha. Kasa rengi olarak beyaz yapabilirim fakat şuan mevcutta olan tüm parçalar siyah. Beyaz kasa içinde siyah parçalar ne kadar iyi durur onu tam kestiremiyorum. Masam da beyaz ama kalan herşey siyah.

20210309_021908.jpg

@Maximum Direk aynısı olmaz ama buna çok yakın çıkartırım. Zaten tüm parçalar siyah. Boruları sadece siyah alıp çekeceğim tesisatı.

Akrilik boru mevcut bir kaç adet daha. Kasa rengi olarak beyaz yapabilirim fakat şuan mevcutta olan tüm parçalar siyah. Beyaz kasa içinde siyah parçalar ne kadar iyi durur onu tam kestiremiyorum. Masam da beyaz ama kalan herşey siyah.

Eki Görüntüle 1202751
Ben beyaz kasa, siyah bileşenler kullanıyorum. Doğru tema aydınlatma ile cidden çok kaliteli bir kontrast oluşturuyor sistemde.

Fotoğraf paylaşma şansınız var mı hocam?
Şu an RAM'ler ile sorun yaşadığımdan sistemi açamıyorum, o yüzden güncel olmayan bir fotoğraf paylaştım ama fikir verir herhalde. Ben bunun üstüne kabloları düzenleyip, bir de üstte kasa önündeki portlara giden kabloları beyaz pileksi ile kapattım.

Dosya Ekleri

• IMG_20210316_163025.jpg
    IMG_20210316_163025.jpg
    176,7 KB · Görüntüleme: 61

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı