Corsair 8 GB 2400 MHz RAM'in yanına başka model RAM takılır mı?

FearLesLeon

Megapat
Daha fazla  
Bende Corsair 8GB 2400MHZ CL16 DDR4 bir RAM var. Ben bunun yanına 8GB 2400MHZ farklı marka RAM alsam sıkıntı çıkar mı ?

Sıkıntı olmaya bilir ama kesin bir şey söyleyemeyiz ram alacağın yere kasayı götür alacağın ramleri denede al aynı değerlere sahip aynı marka ama farklı zamanlarda alınan ramler bile sıkntı çıkarabiliyor.

CL ve Mhz değerleri aynı ise "büyük ihtimalle" uyum sağlayıp çalışacaktır fakat aksi durumlarda mevcut mümkünse aynı model hatta seri numaralı ürün alınmalıdır. Markanın aynı modelinde bile farklılıklar olabiliyor.

Herkes CL değeri felan demiş. Ayni hizda olmasa, ayni CL değerinde olmasa bile olur. İkiside DDR4 olsun yeter. Ancak çalişacak demiyorum. Şansa kamiş bir şey. Belki çalişmaz belki çalişir veya calissa bile mavi erkan verebilir. Denemeden oğrenemezsiniz.

DDR4'de aynı mı olması gerekli ? Benimde DDR3 bellek eklerken aynı CL değerinde olmasına dikkat etmem mi lazım ? İlkdefa duydum bunları sizden.
Belleğin DDR4 ise alacağinda DDR4 olmali. Belleklerin DDR3 ise alacaklarinda DDR3 olamali. Ama yok ayni MHZ ayni CL değerinde olsun diye bir şey yok. Farkli MHZ ve farkli CL değerlerinde olabilir. Yalniz dikkat etmen gereken belleklerin hangisinin hizi düşük ise o hizda çalişacaktir. Mesela senin DDR4 2133 MHZ belleğin var. DDR4 2400 MHZ bir bellek aldin yanina. Aldiğin DDR4 2400 MHZ RAM 2133 MHZ'de çalişacaktir. Ama şu da var. Belleklerin ayni olsa ve biri sonradan alinsa bile çalişmama ihtimali var. Kesin çalisir değil calismama ihtimali de var. Calissa bile mavi ekran da verebilir. Denemeden ogrenemezsin. Genelde calisir sorun olmaz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı