Çözüldü Corsair AF120 ile SP120 arasındaki verimlilik farkı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

barisalbayrak

Decapat
Merhaba,

Corsair iCUE 5000X kasa alacağım fakat bu kasada egzoz fan bulunmadığı için ayrıca tekil fan almak istiyorum. Kasa ve içerisindeki PSU dahilinde genel bileşenler Corsair olacağı için egzoz fanı da Corsair almak istiyorum. Konu başlığında belirtmiş olduğum iki model arasında ciddi bir fiyat farkı bulunuyor. SP120'nin anakart üzerinden iCUE desteği sayesinde renk paletinin değiştirilebildiğini duydum. Açıkçası egzoz fanda RGB beklentim bulunmuyor. Bu doğrultuda AF120'nin beyaz LED'li bir fanı işimi görür diye düşündüm lakin sistemde i9 13900K işlemci çalışacağı için içerideki sıcak havanın sağlıklı bir şekilde dışarıya atılmasının verimliliği arttıracağına inanıyorum. Bu noktada AF120 ve SP120 modeli arasındaki verimlilik farkı nedir? Ayrıca iki fanın da MSI MAG B760 anakarta entegrasyonunu sağlıklı bir şekilde sağlayabilir miyim? Egzoz fanın kurulumu sırasında fanların hangi yöne dönmesi gerekir? Kurulum esnasında hata yapmamak adına bunu da sizlerden öğrenmek isterim zira bu konular hakkında detaylı bir bilgiye sahip değilim.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Çözüm
AF olanlar havadar kasalarda daha verimli. SP olanlar önü kapalı veya radyatör gibi hava akışı kısıtlı yerlerde verimli. Kasaya AF al. SP daha yüksek hızda çalışır.

O kasanın önü 3 tane 140 destekliyorsa 140mm al daha iyi olur.

Sitesinde ne kadar hava akışı sağladığı yazar.

Bu arada o iki fan da eski model, bence foruma fan önerisi konusu aç. Daha verimli fanlar var piyasada. AF kullanım amacı kasa için olsa da daha verimli fanlar var piyasada.
AF olanlar havadar kasalarda daha verimli. SP olanlar önü kapalı veya radyatör gibi hava akışı kısıtlı yerlerde verimli. Kasaya AF al. SP daha yüksek hızda çalışır.

Bu arada o iki fan da eski model, bence foruma fan önerisi konusu aç. Daha verimli fanlar var piyasada. AF kullanım amacı kasa için olsa da daha verimli fanlar var piyasada.

Çözüm

Merhabalar,

Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederim. 5000x serisi kasaların ön fan boyutları 120mm ile sınırlı 120x3 = 360mm'lik bir alana sahiptir. Üst alana da 360mm'lik sıvı soğutma takacağım. Anlayacağınız orada da 120x3'lük fan dizilimi olacak. Ekstra alacağım tekil fanı yalnızca egzoz kısımda kullanacağım. Aslında bu noktada derdim içerideki sıcak havayı olabildiğince uzağa atmasıdır. Egzoz fanın tam güçte dönmesi sizce de daha uygun değil midir? RPM konusuna dikkat etmemiştim. Öncelikle bu iki model arasındaki RPM farkına bakıp akabinde bahsettiğiniz gibi farklı alternatifler için bir konu daha açacağım.

Tekrar teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı