Teşekkür ederim. Egzoz ve ön panellerdeki fanlar %100 olacak maalesef. Sizce bunları nasıl kontrol edebilirim? Ekran kartında 2 adet 4 pinlik çıkış var oradan kontrol edebiliyorum fakat yaptığım ayar 2 çıkış için de geçerli oluyor.
Yani A çıkışını radyatöre, B çıkışını ön-arka fanlara bağlayabilirim yalnız radyatör'ü kapalı tutuyorum genellikle, bu durumda diğer fanlar da kapalı olması sıkıntıya düşürür kasayı.
Keşke A ve B çıkışlarını tek tek kontrol edebileceğim bir sistem olsaydı ama yok.
İşlemci ve SYS fan şeklinde çıkış var. İşlemci kısmına pompayı bağladım orası %100 çalışıyor. SYS boş, oraya bir şey takmadım. Ama orası sanırım arızalı çünkü bağladığım fanın hızı otomatik dengelenmiyor, sürekli %100 hızda çalışıyor. 3 Pin var bu arada.
SYS kısmına pompayı bağlasam, işlemci için çıkış var 4 pin. Buna da fanları bağlasam %50 hızına ayarlasam aslında çok daha iyi olur, bir de çoklayıcı alacağım bunların yanına ya da kendim yapacağım. Arduino dişi-erkek jumper kabloları var zaten.
Hocam sondaki yazdığım mesaj nedense Efe Aydal'ın dolar düşürme tekniğini hatırlattı.
Bugün sipariş vereceğim 3 adet P12, 2 adet P14 şeklinde.
Her şey için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.
Evet kullanmıştım hocam oldukça kaliteli bir fan. Tercihim P12'den yana olacak gibi duruyor.
Ön kısma 2 adet P14, radyatör ve egzoz'a ise 3 tane P12 şeklinde daha iyi olacağını düşünüyorum.