Corsair Builder Series VS550 (2018) almakla hata mı yaptım?

f3turan

Hectopat
Yer
Street Ball
Daha fazla  
Bu ürünü 27 Mayıs 2020 tarihinde İtopya'dan 382 TL'ye aldım. Ürünü almadan önce malesef ürünü araştırmadım. O anda @Silinen üye bana indirime girdiğini ve bu fiyata kaçırmamam gerektiğini söyledi. Sertifikasına baktığım zaman 80+ White yani Bronze'dan bile düşük bir sertifikası var. Sizce almakla doğru kararı mı verdim yoksa bir hata mı yaptım?

Not : Hatırlatıyorum. 382 TL'ye aldım. 3400G tabanlı, APU sistemde kullanacağım. Bu konuyu başka yerlerde de sordum. Fakat aklımda soru işareti kalmasın diye bir de burada sormak istedim.

Gayet iyi bir PSU. Bunun 650W "turuncu serisi" babamın kasasında var, amcama vermişti işi için, çok memnundu kendisi. Genelde turuncu seri de Coil Whine yapmasıyla meşhur, ama gayet iyi bir güç kaynağı. Sistemin sesini azalttı. Bu konuyu açma sebebiniz de sanırım turuncu serisi ile karıştırmış olmanız. Gri serisi daha stabil.

Hayır yeterince iyi ve doğru bir tercih. O fiyata başka aklıma gelen bir High Power bir de Cooler Master var.
Benim de aklıma bir tane daha marka geldi, FSP.

Gayet iyi bir PSU. Bunun 650W "turuncu serisi" babamın kasasında var, amcama vermişti işi için, çok memnundu kendisi. Genelde turuncu seri de Coil Whine yapmasıyla meşhur, ama gayet iyi bir güç kaynağı. Sistemin sesini azalttı. Bu konuyu açma sebebiniz de sanırım turuncu serisi ile karıştırmış olmanız. Gri serisi daha stabil.

Benim de aklıma bir tane daha marka geldi, FSP.
Hayır. Sarı etiketli ile karıştırmadım. White sertifikası olması ve hangi akım korumalarının olduğunun kendi sitesinde bile yazmaması beni tereddüte düşürdü.

Hayır. Sarı etiketli ile karıştırmadım. White sertifikası olması ve hangi akım korumalarının olduğunun kendi sitesinde bile yazmaması beni tereddüte düşürdü.

80+ sertifikası sadece verimliliği belirliyor sistem içerisindeki korumalar ile alakası yok.(genelde 80+ gold ve üzeri sertifikalı ürünleri daha kaliteli yapıyorlar gerçi o açıdan 80+ iyidir gibisinden bir algı var ama 80+ sertifikası olmayan çok kaliteli PSU'lar mevcut.) Yani bakın Rampage bile gerçek 80+ gold sertifikalı PSU üretiyor ama korkulan nokta verimlilik değil temiz güç vermesi ve çeşitli akım korumaları.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı