Corsair Carbide Spec 05 vs Cooler Master MB511

Ew1rhan

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
154
Bu ikisinden birini alacağım. Corsair'de hava akımı kötü ama PSU'su güzel. Cooler Master'ın hava akımı güzel, eğer PSU'su da güzelse tereddüt etmeden alırım ama PSU'su hakkında bilgim yok. Sizin fikirlerniz neler?
 
Corsair o kadar kötü durmuyor hava akışı olarak ama belittiğiniz CM modele göre kötü. Bence PSU önemli etmen Corsair tercih edin. Çok kötü olduğunu sanmam benim de Spec Delta RGB kasamda boşluk olarak sadece alt taraf var hava alan ama alta 1 fan dışında 2 tane daha fan var sonuçta 1 fan ile hava almış oluyor soğutma olarak ben memnunum. Açıklık biraz fark edebilir sadece hava alırken o kasada.
 
Corsair Spec 06 kullanıyorum. Kesinlikle hava akışı iyi bir kasa değil. Senin bahsettiğin Spec 05 in hava akışı daha kötü. Almanı tavsiye etmem ve artık çok eski kasa bunlar.
 
Öncellikle Spec 05'i kullanıyorum ve şunu söylemeliyimki PSU'su olmasa almazdım kasadan sürekli çat çat ses geliyor ve ön kulaklık ve mikrofon girişleri yüzünden bir kulaklığımın kablosunu kopardı, taktığın jakı birdaha çıkaramıyorsun. Ayrıyeten kasanın hava akışı iyi değil. Bunları bilerek almanızı tavsiye ederim.
 
Zaten 800-900TL bandında para haryacağınız için en ideali ayrı ayrı almak. Arkadaşın dediği gibi kötü Elite v3, MasterWatt gibi CM PSU gelir ve Corsair VS serisi PSU modelleri alt katman tier D olarak nitelendirilmiştir dünya çapında pek önerilen modeller değildir. O yüzden hiçbir anlamı kalmaz verdiğiniz paranın.

Mesela böyle hem pahalı olmayan hem de havalandırması iş gören ekonomik bir kasa alırsanız. Örnek olarak atıyorum farklı modelleri siz keşfedebilirsiniz.


Yanına 550W için bu iki PSU modelinden birisini:


650W için bunun gibi: Not: 650W ve üstünde 4 adet PCI-e 8pin güç beslemesi olmayan model almayın.

750W için bunun gibi:

Bir PSU alırsanız çok daha sağlam güzel güçlü dengeli ve mantıklı bir bilgisayar oluşturmanın temelini atarsınız.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar kendim ayrı ayrı alsam spec deltayı alırım fakat da sistem3 sistemi alıcam ve çok fiyatı arttırmak istemiyorum. Varsayılan kasa corsairin kasası. Ek olarak bir üstü de cooler masterın kasası. Linkini bırakıyorum sistemin bütün kasa seçenekleri arasında beğendiğiniz kasayı söylerseniz güzel olur.
DA SİSTEM3
 

Yeni konular

Geri
Yukarı