Corsair CL 14 ve CL 16 RAM çift kanal çalışır mı?

BeOSD

Megapat
Makaleler
1
Merhabalar, bundan birkaç yıl önce bilgisayar topladığımda tek 8 GB RAM almıştım. Şimdi bir tane daha aynı RAM'i almak istediğimde stokta kalmadığını gördüm. Bende dedim ki acaba aynı markanın CL 16 RAM'ini alsam nasıl olur? Bilenlere sormak isterim.

Çift kanal çalışırlar mı, çalışırlarsa CL 14 gibi mi CL 16 gibi mi çalışırlar?

Elimdeki RAM:
Almak istediğim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, bundan birkaç yıl önce bilgisayar topladığımda tek 8 GB RAM almıştım. Şimdi bir tane daha aynı RAM'i almak istediğimde stokta kalmadığını gördüm. Bende dedim ki acaba aynı markanın CL 16 RAM'ini alsam nasıl olur? Bilenlere sormak isterim.

Çift kanal çalışırlar mı, çalışırlarsa CL 14 gibi mi CL 16 gibi mi çalışırlar?

Elimdeki RAM:
Almak istediğim:
16 CL versiyonunu bulup almaya çalış. Hiç çalışmayabilir. Çalışırsa ama dual channel çalışır sorun olmaz.

Hocam büyük ihtimalle problem yaşamazsınız dual Chanel olarak çalışırlar.

Aynı problemi ben de yaşadım. C14 olan Ram' in aynısından bende de var ve sıfır fiyatı 600 TL' yi geçtiğinden ikinci el bulup 260 TL' ye satın aldım. Elime geçmesini bekliyorum. Bana sorarsanız riske atmayıp C14 bulmaya çalışın.

Aynı problemi ben de yaşadım. C14 olan Ram' in aynısından bende de var ve sıfır fiyatı 600 TL' yi geçtiğinden ikinci el bulup 260 TL' ye satın aldım. Elime geçmesini bekliyorum. Bana sorarsanız riske atmayıp C14 bulmaya çalışın.
Hiç bir yerde yok ki.
https://www.amazon.com/CORSAIR-CMK8GX4M1A2400C14R-Vengeance-2400MHz-Memory/dp/B00UVN2B8K?th=1

Bu sitede buldum da yurt dışından getirebilir miyim acaba ?
Bir soru da rengi fark eder mi ? cl 14 olup da siyah renklisi olabilir mi ?

Son düzenleme:
Kodu CMK8GX4M1A2400C14R olduktan sonra rengi size kalmış. Amazondan bir iki sipariş vermeye çalıştım ama Türkiye'ye gönderilemiyor uyarısı aldım, sanırım virüs yüzünden. Sahibinden' e bakmanızı öneririm GET ile alabilirsiniz.
Bu adreste aradığınız modeli 2x8 halinde satıyor birisi. Mesaj atıp tek satıp satmadığını sorabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler :)
Kodu CMK8GX4M1A2400C14R olduktan sonra rengi size kalmış. Amazondan bir iki sipariş vermeye çalıştım ama Türkiye'ye gönderilemiyor uyarısı aldım, sanırım virüs yüzünden. Sahibinden' e bakmanızı öneririm GET ile alabilirsiniz.
Bu adreste aradığınız modeli 2x8 halinde satıyor birisi. Mesaj atıp tek satıp satmadığını sorabilirsiniz.

Bu Adreste bulunan ram benim için uygun mu ? Kodu : CMK8GX4M1A2400C14

benimkinin sonun da birde R harfi vardı da aklıma takıldı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı