Corsair CMK16GX4M2E3200C16 RAM sorunlu sürümler

Merak ettiğim bir konu var, bu koda sahip RAM'lerin sürümleri var. Ver4.32 veya 5.32 olarak.
4.32 sürümler sorunlu diye duydum bir yerde. Bunun aslı var mıdır?

Merhabalar, konu biraz hortlamış olabilirim ama şunu belirteyim. Vegeance RGB Pro ver5.32 olan 2x8 RAM'lerimden bir tanesi bozuldu ve garantiye verdim. Değişimi oldu ve ver4.32 geldi yeni gelen RAM, XMP açınca mavi ekan veriyordu bilgisayar. Tekrardan gönderdim yine değişim aldım fakat bu sefer de XMP açınca 3-4 denemede açılıyor, muhtemelen voltajı yetmiyor. Kesinlikle sorunlu bu sürümler, yoksa 10.000 RAM'den bir tanesi sorunlu olur fakat üst üste 2 adet sorunlu gelmesinin başka bir anlamı yok.

Merhabalar, konu biraz hortlamış olabilirim ama şunu belirteyim. Vegeance RGB Pro ver5.32 olan 2x8 RAM'lerimden bir tanesi bozuldu ve garantiye verdim. Değişimi oldu ve ver4.32 geldi yeni gelen RAM, XMP açınca mavi ekan veriyordu bilgisayar. Tekrardan gönderdim yine değişim aldım fakat bu sefer de XMP açınca 3-4 denemede açılıyor, muhtemelen voltajı yetmiyor. Kesinlikle sorunlu bu sürümler, yoksa 10.000 RAM'den bir tanesi sorunlu olur fakat üst üste 2 adet sorunlu gelmesinin başka bir anlamı yok.
Frekans ve gecikme değerlerini elle girince çalışıyorsa sıkıntı yok. XMP çalışmayabilir.

Frekans ve gecikme değerlerini elle girince çalışıyorsa sıkıntı yok. XMP çalışmayabilir.
Voltajı elle giriyorum yine tekte açılmıyor, frekansı elle girmeyi denenedim.
Hocam XMP'nin çalışmaması da bir sorun değil mi? Sonuçta ben bunu satarsam, belki alacak kişi sadece XMP açarak kullanmasını biliyor. Bu da bir sorun olarak görülmez mi?

AMD sistemlerde XMP çalışmazsa dert etmeyin. Tüm değerleri elle girin, o zaman açılmazsa sıkıntı var demektir. Görmüyorsa da sorun RAM'de değil anakarttadır.

Hocam 4.RAM'im sorunsuz bir şekilde geldi sonunda, hepsinde bir sorun vardı. Sürekli "ver4.32" geldi ve bu Samsung b-die olarak geçiyor fakat asıl Samsung b-die "ver4.31". Herhalde bunlar b-die'ın alt kalite çipleri idi. 4.de şansıma "ver5.32" geldi ve SK Hynix sayesinde başarıya ulaştım. :)
Corsair RAM'lerin ömür boyu garantisi var.

Hocam ilk gittiğim teknik servis Penta'ydı, daha sonra RAM değiştiği için yeni servisi olan Boğaziçi teknik Servis'e götürdüm. İkisi de garantilerinin 2 yıl olduğunu, orada ömür boyu yazmasının bir şey ifade etmediğini söylediler. Hatta boğaziçi'nden gelen RAM'lerimde garanti süresi 2yıl yazıyor. Ancak rma ile uğraşıp çözülebilir fakat Türkiye'de ömür boyu garantisi yok sanırım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı