- Makaleler
- 110
Bence verin. Sorun yoksa da kesinleşmiş olur.
Bence verin. Sorun yoksa da kesinleşmiş olur.
Merak ettiğim bir konu var, bu koda sahip RAM'lerin sürümleri var. Ver4.32 veya 5.32 olarak.
4.32 sürümler sorunlu diye duydum bir yerde. Bunun aslı var mıdır?
Corsair Vengeance 16GB 2x8 3200 DDR4 Siyah Cmk16gx4m2e3200c16 Fiyatı - Trendyol
Corsair Cmk16gx4m2e3200c16 Vengeance 16gb 2x8 3200 Ddr4 Siyah yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.ty.gl
Frekans ve gecikme değerlerini elle girince çalışıyorsa sıkıntı yok. XMP çalışmayabilir.Merhabalar, konu biraz hortlamış olabilirim ama şunu belirteyim. Vegeance RGB Pro ver5.32 olan 2x8 RAM'lerimden bir tanesi bozuldu ve garantiye verdim. Değişimi oldu ve ver4.32 geldi yeni gelen RAM, XMP açınca mavi ekan veriyordu bilgisayar. Tekrardan gönderdim yine değişim aldım fakat bu sefer de XMP açınca 3-4 denemede açılıyor, muhtemelen voltajı yetmiyor. Kesinlikle sorunlu bu sürümler, yoksa 10.000 RAM'den bir tanesi sorunlu olur fakat üst üste 2 adet sorunlu gelmesinin başka bir anlamı yok.
2014 yılında RAM almıştım 4GB Vengeance. Onun garantisi de mi ömür boyu olur?Corsair RAM'lerin ömür boyu garantisi var.
Voltajı elle giriyorum yine tekte açılmıyor, frekansı elle girmeyi denenedim.Frekans ve gecikme değerlerini elle girince çalışıyorsa sıkıntı yok. XMP çalışmayabilir.
AMD sistemlerde XMP çalışmazsa dert etmeyin. Tüm değerleri elle girin, o zaman açılmazsa sıkıntı var demektir. Görmüyorsa da sorun RAM'de değil anakarttadır.
Corsair RAM'lerin ömür boyu garantisi var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.