Corsair Commander Pro Olmadan PWM Kontrolü Yapılır Mı?

Tituspullo

Megapat
Daha fazla  
Yakın zamanda sistemimi yeniledim ancak askere gideceğimden dolayı henüz montajını yapmadım. Aldığım parçalar;
AMD Ryzen 3700X İşlemci
ASUS X570-E Anakart
G.Skill Trident Z Neo 32 GB RAM
Corsair Crystal 570X Kasa
Corsair H100I RGB Platinum Sıvı Soğutma
Corsair LL120 RGB Fan (6 Adet)

Sorularım ise şunlar: Aldığım fanların içerisinden 6 adet fana kadar destekleyen bir parça ile bir de Node Pro çıkıyor. Bu parçayı Node Pro'ya bağlayıp iCue ile RGB kontolünü sağlayabiliyoruz ancak fanlarda PWM desteği de var ve bunu da kullanmak istiyorum. Anakartımda fanlar için o kadar çıkış yok. Fanların hız kontrolünü iCue ile sağlamak için Commander Pro kullanmak zorunda mıyım yoksa 2 adet dönüştürücü alıp 3 fanı bir dönüştürücüye, kalan 3 fanı da bir dönüştürücüye bağlayıp anakarta takarak iCue üzerinden kontrol edebilir miyim? Dediğim şekilde anakart fanlara güç verebilir mi? Bunun anakarta herhangi bir zararı olur mu? Özellikle bu fanları kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

Hiç bir fanda ışık yok
20714EAF-0415-4F61-B70B-20890EB40FFE.jpeg

Arkaya taktiğin kutu varya, ona fanları 1, 2, 3, 4, 5, 6 şeklinde sıralamaz yapmazsan ve aralık ya da 1 boş kalırsa yanmaz.
6 fan var hocam zaten. Atlama yapma şansım yok ama sıralamaya pek önem vermedim. Bağlantılarımı şu şekilde göstermeye çalıştım. Dikkatini çeken birşey olur belki paylaşayım. 2900EA7A-037F-47B3-B08A-B4F4D79F5FF5.jpeg

Merhaba. Hayır hocam, bu yüzden mecburen commander Pro aldım.

Hocam bende Corsair'in yeni üretimi olan QL serisi fanları almaya karar verdim. Benim size sorum şu olacak, 6 adet QL 120mm ve 4 adet QL 140mm Fanlar'dan satın alacağım. Bu fanların tümünün hem RGB hem hız ve diğer tüm kontrolleri için, extra 2 adet commander Pro mu satın almam gerekiyor? Yoksa kutularının içinden çıkacak olan kontrolcü yeterli olacak mı? Şöyle ki bu fanlara yeni bir kontrolcü eklemişler lighting Node Core adında bir kontrolcü bu, eğer işimi görecekse bunları kullanacağım. Ama işimi görmeyecekse extra commander Pro almam gerekiyorsa 2 adet alacağım.

Siz ya da herhangi bir başka üye eğer anlayan varsa, bilgilendirirseniz sevinirim...

Hocam bende Corsair'in yeni üretimi olan QL serisi fanları almaya karar verdim. Benim size sorum şu olacak, 6 adet QL 120mm ve 4 adet QL 140mm Fanlar'dan satın alacağım. Bu fanların tümünün hem RGB hem hız ve diğer tüm kontrolleri için, extra 2 adet commander Pro mu satın almam gerekiyor? Yoksa kutularının içinden çıkacak olan kontrolcü yeterli olacak mı? Şöyle ki bu fanlara yeni bir kontrolcü eklemişler lighting Node Core adında bir kontrolcü bu, eğer işimi görecekse bunları kullanacağım. Ama işimi görmeyecekse extra commander Pro almam gerekiyorsa 2 adet alacağım.

Siz ya da herhangi bir başka üye eğer anlayan varsa, bilgilendirirseniz sevinirim...
Lighting Node Core da 6adet RGB girişi , 1 adet sata güç çıkışı, 1 adet usb çıkışı bulunuyor. Usb çıkışıyla fanların rgb leri icue üzerinden kontrol ediliyor. Pwm olarak herhangi bir giriş mevcut değil. Diğerleri hakkında çok bilgim yok

Lighting Node Core'da 6adet RGB girişi, 1 adet SATA güç çıkışı, 1 adet USB çıkışı bulunuyor. USB çıkışıyla fanların RGB'leri iCUE üzerinden kontrol ediliyor. PWM olarak herhangi bir giriş mevcut değil. Diğerleri hakkında çok bilgim yok.

O zaman 6 adet giriş ile sadece RGB kontrolleri sağlanıyor doğru mu? PWN girişleri de hız kontrolü sağlıyor herhalde, bunun içinde commander Pro’ya ihtiyaç var değil mi?

Arkadaşlar bahsettiğim konuyu bilen arkadaşlar var ise yazar ise sevinirim. Lütfen yardımcı olun boş yere 2 adet commander Pro almak istemiyorum. Bilmediğimden soruyorum arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı