Corsair CX 750 güç kaynağından gelen tiz ses

as66

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemim aşağıdaki gibidir.
  • PSU CORSAIR CX750*
  • Ram CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance
  • CPU Intel Core i5 4690K
  • Anakart MSI Z97 GAMING 5
  • GPU MSI GTX770 Twin Frozr Gaming
Sorunum şu oyun oynarken güç kaynağından gelen değişken tiz ses.
Çok rahatsız oluyorum ve bir çözüm yolu arıyorum.
Bunun yetersiz güçten kaynaklandığını söylüyorlar. Fakat bence 750 w bu sistem için yeterli.
Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Size psu da sorun olabilir mi?

Yeterlilik ile bir sıkıntı yok. O ses geçmez maalesef. PSU'ya yüklenince fazlasıyla güç çekmeye başlıyor. Bu da Coil Whine adlı sorunu ortaya çıkarıyor. Genellikle Corsair PSU'larda görünüyor. Bobinlerden kaynaklı bir ses.

Yeterlilik ile bir sıkıntı yok. O ses geçmez maalesef. PSU'ya yüklenince fazlasıyla güç çekmeye başlıyor. Bu da Coil Whine adlı sorunu ortaya çıkarıyor. Genellikle Corsair PSU'larda görünüyor. Bobinlerden kaynaklı bir ses.
Yani psu da servislik bir sorun yok diyorsunuz.
Bu şekilde kullanmam herhangi bir parçaya sorun oluşturur mu?

Aynı sorunun bir benzeri de bende var. Güç kaynağından titreşim sesine benzer garip ses geliyor yaklaşık 5 saniye aralıklarla. Ben de corsair kullanıyorum yeni aldım, ilk aldığım psu ekrana görüntü vermiyordu değiştirdim aynı ürünün yenisiyle. Bu sefer de dediğim bu sorun ortaya çıktı, gerçekten adamı delirtiyor. Bir daha corsair'den uzak duracağım.

Sorun çözülmüştür, güç kaynağı alışma sürecindeydi sanırım.

Aynı sorunun bir benzeri de bende var. Güç kaynağından titreşim sesine benzer garip ses geliyor yaklaşık 5 saniye aralıklarla. Ben de corsair kullanıyorum yeni aldım, ilk aldığım psu ekrana görüntü vermiyordu değiştirdim aynı ürünün yenisiyle. Bu sefer de dediğim bu sorun ortaya çıktı, gerçekten adamı delirtiyor. Bir daha corsair'den uzak duracağım.

Sorun çözülmüştür, güç kaynağı alışma sürecindeydi sanırım.
Bende ses de azalma olmadı. Değişim gerçekleşti. Ama sıkıntı yenisinde de çok az var. Fakat eskisine göre çok iyi durumda :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı