Corsair Force 120GB LE200 SSD düşük okuma ve yazma hızı sorunu

burock_99

Hectopat
Yaklaşık 2 hafta önce topladığım sistemin SSD testlerine baktığımda okuma ve yazma hızlarının çok düşük olduklarını gördüm.
SSD optimizasyon rehberlerinin çoğuna bakıp uyguladım fakat sorunum çözülmedi.
SSD'nin hızları "Okuma 550MB / Yazma 500MB" olmasına rağmen benchmark sonuçlarında 300 MB / 50 MB çıkıyor. Sizce ne yapmalıyım?

• SSD SATA 6 GB/s portuna bağlı.
  • AHCI modu açık.
  • TRIM kapalı.
SSd.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı sorun bende de var. ATTO benchmark programını kullanıp sonuçları atabilir misiniz? Crystal Disk Mark, AS SSD gibi programlarda sonuçlar çıkıyor çünkü Corsair'in kullandığı Phison marka kontrolcüler ATTO'nun testlerinde daha iyi sonuç veriyor ve Corsair kutuda yazan değerleri ATTO'daki sonuçlara göre ilan ediyor. Kendi sitesinden bakabilirsiniz. ATTO programındaki değerler normal çıkıyorsa sıkıntı yok demektir. Ben de bu sorunu yaşadığımdan servise başvurmuştum. Kendileri ATTO ile test yaptıklarını ve bu SSD'de daha doğru sonuç verdiğini söylediler.
TRIM açık olmalı. CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve komutu girin;
Kod:
fsutil behavior set disabledeletenotify 0

Ayrıca sisteminizin tamamını da bildirin.

Aynı sorun bende de var. ATTO benchmark programını kullanıp sonuçları atabilir misiniz? Crystal Disk Mark, AS SSD gibi programlarda sonuçlar çıkıyor çünkü Corsair'in kullandığı Phison marka kontrolcüler ATTO'nun testlerinde daha iyi sonuç veriyor ve Corsair kutuda yazan değerleri ATTO'daki sonuçlara göre ilan ediyor. Kendi sitesinden bakabilirsiniz. ATTO programındaki değerler normal çıkıyorsa sıkıntı yok demektir. Ben de bu sorunu yaşadığımdan servise başvurmuştum. Kendileri ATTO ile test yaptıklarını ve bu SSD'de daha doğru sonuç verdiğini söylediler.

Çözüm
TRIM açık olmalı. CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve komutu girin;
Kod:
fsutil behavior set disabledeletenotify 0

Ayrıca sisteminizin tamamını da bildirin.

1526225968864.png

TRIM ayarlarını gözden geçirdim.

Sistem özellikleri.
AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci
MSI B350M PRO-VD PLUS AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI Anakart
GIGABYTE GTX1070 Ti Aorus 8GB GDDR5 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Single Ram
WD 3.5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk
Corsair Force 120GB LE200 Serisi SATA 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 500MB)

Atto.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 297816
TRIM ayarlarını gözden geçirdim.

Sistem özellikleri.
AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci
MSI B350M PRO-VD PLUS AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI Anakart
GIGABYTE GTX1070 Ti Aorus 8GB GDDR5 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Single Ram
WD 3.5" 1TB Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64MB Harddisk
Corsair Force 120GB LE200 Serisi SATA 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 500MB)
Değerleriniz iyi, sıkıntı yok.

AS SSD testini tekrar yapar mısınız? Komut sonrası değişim olmuş olabilir, kontrol edelim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı