Arkadaşlar dün itibariyle format atıp; Asustan driverlarını kurduğum (ASUS - Anakart- MAXIMUS IV EXTREME-Z) bilgisayarım bu şekilde açılıyor. Sanki bana daha hızlı açılması lazım gibi geldi ? Windows 7 de sağ alttaki simgeler anında geliyordu ?
İlk açılışta bu şekilde bir yavaşlık olabilir. Bende de oluşuyor arada. Ancak sistem biraz daha kararlaştıktan sonra, emin ol çok daha hızlı açılacaktır sistemin.
SSD'yi Windows 8 e takınca oldu. Windows 7 de çok daha hızlıydı.Yaklaşık 1 Yıllık SSD. Bilgisayarada yeni format attım yüklü program yok diyebiliriz. Kaspersky, Creative launcher, Origin . İşin ilginç kısmı bazen oluyorki bilgisayar açılıyor, defalarca Internet Explorer'a tıklıyorum, IExplorer 35 sn sonra 6 tane birden açıyor. Videodada dikkat ederseniz zaten IExplorer şu durumda bile baya yavaş açılıyor.
Firmware ve ssd için yapılacak bazı kurallar var bu kuralları araştırıp uygularsanız sorun ortadan kalkacaktır.Windows 8 yapılandırması da bu sorunlara yol açabiliyor doğru yapılandırılmış ssd ve biosla bu tür problemler pek yaşanmaz.