Corsair GS Force SSD Performans Sorunu

Atakan Ertek

Hectopat
Selamlar.
Yeni bir kasa topladım. İyi bir performans almak için de ssd tercih ettim. Fakat ssdden beklediğim performansı alamıyorum. Birçok yazı, yorum, inceleme v.b şeyler okudum fakat halen bir performans artışına çözüm bulamadım. Okuma hızı 560Mb/sn diyor benim bilgisayarda 350Mb/sn
Yazma hızı 500Mb/sn diyor benim bilgisayarda 200Mb/sn.
Windows 8.1 de daha iyi ssd performansı alınıyor demişsiniz. windows 8.1 kurdum fakat AHCI driverını yüklerken hata veriyor anakart.
Biosum en güncel halinde, Ssd'nin firmware en güncel halinde, Ssd sata 3 portuna (port 0'da) takılı. Bilgisayarımda ssd haricinde 4 harddisk bulunmakta. Acaba performans düşüklüğüm fazla harddisk olmasından mı kaynaklanıyor? Performansımın artması için ne yapmam gerekiyor acaba?

Sistemim

• İşlemci: Amd Fx8350
  • Ram: Gskill 2x4 Gb (1866mhz)
  • Ekran kartı: Asus Gtx 760
  • Anakart: Asus M5A99X Evo R2.0
  • Ssd: Corsair GS Force 128 Gb
  • Power: Ocz Fataliy 750w
  • Kasa: Zalman Z11
  • İşletim sistemi: Windows 8

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

SATA 6GB/s 'de takılı olması lazım. Yoksa tam verim alamazsın. Sata 3 dar boğaz yapıyor. Daha sonra format atmadan önce BIOS'tan AHCI modunu aktif et. Sonra Windows kur.

Anakartın üzerinde 6 tane 6gbs, arkada usblerin oldugu kısımda 2x3gbs var ama benim harddiskler zaten 6gbsye takılı. Benim anlam veremediğim atto testinde sonuçlar normal gözüküyor fakat ilk testte sonuçlar neden o kadar düşük çıkıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı