Çözüldü Corsair H100 AM3+ sistemde çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fatihkurt88

Kilopat
Katılım
27 Eylül 2013
Mesajlar
26
Yer
Manisa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Programcı, Tekniker, İşletmeci
Merhaba. Ben Corsair H100 marka sıvı soğutucu aldım. Soğutucu AMD desteği AM4 ve AM5 olarak var. İleriye dönük sistem yükseltmesi yapmayı düşünüyorum o nedenle uygun fiyat bulunca aldım. Şu anki sistemimde asrcok fatal1TY AM3+ model anakartım var ve AMD Phenom Black Edition işlemcim var. Dediğim gibi anakartıma uygun değil ileriye dönük aldım fakat bir müddet kullanabilir miyim acaba diye düşündüm ve ek aparat vs kullanma şansım var mı AM3+ uygunluğu için acaba?
 
Çözüm
AM3 ile AM4 arka plaka boyutları, doğal olarak da vida yerleri farklı, arka plakaya montajlanıyorsa olmaz, sadece yaylı mandallı soğutucu her ikisine de takılabilir.
Daha önce Rampage Aqua 120 model bir soğutucu aldım AM3 desteği olan. Onun işlemci üstüne gelen kısmına aparat takılıp ondan sonra işlemciye yerleştiriliyordu. Bunda bende destek olmadığını düşünüyorum. Belki ilginç bir çözüm vs bulan olduysa diye merak ettim. Kule tipi fan soğutucum vardı o da sürekli takılı olunca anakartta eğilme yapıyor ve ince çatlaklara neden oluyor. Ekrana görüntü gelmiyor bir müddet sonra. Kendi stok fanını takınca görüntü geliyor fakat çok fazla gürültü var. Bende anakartı değiştirmeyi düşünüyorum ileride o nedenle uygun fiyat denk gelince aldım :) kenarda biraz daha bekleteceğiz artık. Çok teşekkür ederim
 

Yeni konular

Geri
Yukarı