Corsair H110i Gtx vs H100i Gtx?

Drood

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Aralarındaki fiyat farkı çok az Amazon'dan alıyorum. Hangisini seçmem gerektiği konusunda bir hayli çelişkiye düştüm. Sistemim 5820k+980ti tabanlı olacak ve Oc yapacağım.
2 ürün arasında yaklaşık 15-20 dolarlık bir fark var. Almışken H110i gtx alıyım diyordum ancak sormadan hareket etmek istemedim. Aralarında fan boyutu farkı dışında belirgin bir performans farkı var mıdır ? H110i Gtx seçerek doğruyu mu yapıyorum ?

Cevaplar için teşekkürler.

Çalıştığım ofiste 5960x işlemcisi üzerinde H110i kullanılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam başka bir model H110i'den birkaç derece daha iyi soğutuyor ama fanları çok gürültülü diye okumuştum. Araştırmalarım sonucu alındı zaten ofisteki ürün. Daha iyi soğutuyor denen model hangisiydi hatırlamıyorum, galiba H100i idi ama mutlaka fanlarının değiştirilmesi gerek yoksa gürültü çok rahatsız eder demişlerdi kullananlar. Sıfır ürün alıp orjinalini bozmaktansa optimum güzellikteki modelin alınması daha iyidir diye düşünüyorum. İçiniz rahat olsun, H110i oldukça performanslı ve sessiz bir ürün. Ağır yüklü render işleminde bile sesini duymak çok zor.

Kullanacağınız kasa modeli nedir? H110i sığmayabilir de.

H110i GT etkin soğutma etkin ses. H110i GTX pasif soğutma pasif ses

Ayrıntılı cevap için teşekkürler, içim rahatladı desem yeridir. Bir arkadaşda H100i Gtx almış fanlar gürültü yaptığı için Noctua fan almış ekstradan 20'şer dolara..
Pc'yi henüz dizme aşamasındayım yani siparişleri tek tek geçiyorum, fanların 140mm olduğunu öğrendim, dediğiniz gibi her kasaya sığmıyormuş. Bu konuda da ayrıntılı inceleme yaparak kasa alacağım sanırım . Ucuz olsun diye 450d alabilirim, Mid Tower olsada kasa, o fanlar sığar diye düşünüyorum. Birisi sığdırmış yabancı forumda . Bütçe elverişli olursa 760t'de gözüm oysa ki...

H100i 120+120mm fan var H110i 140+140mm fan var. Büyük fan daha sessiz çalışır ayrıca daha yeni ürün.

İşte budur hocam ben de sizden cevap bekliyordum birde açıkcası .
Çok teşekkürler, kafam tamamen netleşti. Sorun çözülmüştür.

Soğutucu uyumluğu için Corsair'in kendi ürettiği kasalara göre uyum tablosunu içeren şöyle bir link yolladı bir arkadaş, bende paylaşıyım;

Corsair Hydro Series CPU Cooler Decoder Ring and Case Compatibility Chart

İçinde en ucuz seçenek 230T. Daha sonra 300R, 350D diye gidiyor.

CORSAIR CC-9011042-WW 230T Graphite Series USB3.0, Pencereli, Kırmızı ışıklı, Siyah Kasa - inventus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…