Corsair H150 sıvı soğutucu i7 13700K'yı soğutamıyor

felaketyaso

Zeptopat
Katılım
28 Nisan 2024
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar dün sistem topladım. İşlemci olarak i713700K var. Kasa olarak Corsair 4000D kasa mevcut. Sıvı soğutucu H150 Corsair. Sıvı soğutucu kasanın üst kısmına sığmadığı için mecbüren ön kısma yerleştirdim. Radyatör fanları kasanın içinde olursa ekran kartına çok yakın duruyor diye radyatör fanlarını kasanın dışına doğru yerleştirdim. Tüm fanlar çalışıyor. Kasada ek olarak sadece arkada bir fan daha var.
Stress testinde işlemcinin bazı çekirdekleri 90 dereceye çıkıyor.
İşlemciye başlığı takarken Corsair'in halihazırda gönderdiği termal macun biraz fazla gibi geldi bana, bundan olabilir mi? Yorumlarınız neler? Teşekkürler.
 
Intel son birkaç nesildir AMD FX serisi işlemcilere olan özlemi gideriyor, 360mm soğutucular bile bu işlemcileri soğutmakta zorlanıyor ya da en azından alışılmışın çok daha üzerinde sıcaklıklarda anca tutabiliyor. Yani durum ne yazık ki normal.
 
Anlıyorum. Bende sıvı soğutucu montajını yanlış yaptığımı düşünmüştüm. Onunla uğraşacaktım.

Konuyu şu şekilde çözdüm arkadaşlar belki sonra ihtiyacı olan olabilir.
Halihazırda biraz araştırma yaptıktan sonra işlemcimde güç sınırlaması olmadığını farkettim. Bios'tan işlemcimin gücünü deneme yanılma yoluyla yavaş yavaş kısıtlayarak voltaj düşürme yaptım. 0.06 değerinde voltaj düşürdüğümde işlemcimde hem güç kaybı olmadı hemde ısınma sorunu çözüldü.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı