Corsair H150i Elite LCD XT ısınma sorunu

ReznooW

Megapat
Katılım
27 Ağustos 2017
Mesajlar
6.933
Makaleler
1
Çözümler
19
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Kuyumcu
İşlemci
i9 13900k
Dostlar selam, bundan yaklaşık 10 ay önce i9 13900K işlemci ve Corsair iCUE H150i Elite LCD XT white sıvı soğutmalı bir sistem topladım fakat aldığımdan beri sorunlarla uğraşıyorum. İlk aldığımda pompa sorunluydu ve değişim uygulandı.

Yeni gelen ürünle bir sıkıntı çıkmadı, ilk başta boşta 30 derecelerdeydi fakat zamanla sıcaklık artmaya başladı. Ayrıca bilgisayarın PSU tuşundan kapatıp, tekrar açtığımda pompanın LCD ekranından sadece bu duruma özel bir ünlem uyarısı alıyordum, bilgisayarı açınca bu uyarı gidiyordu. Bir süre yüksek sıcaklıklarda zorunlu olarak kullandıktan sonra Baldur's Gate 3 oyununda 90-100 dereceleri gördüm ve pompa uyarı verince kapattım. Undervolt yapıp boşta 40 derecelere kadar düşürdüm fakat sadece bir gün sonra anakartın BIOS güncellemesini yapınca eski BIOS ayarlarımı ve Intel XTU ayarlarımı yapmama rağmen boşta 70 dereceleri gördüm.

En sonunda dayanamayıp yeni termal macun sürdüm, pompanın üç pinli kablosunu hem diğer AiO pump girişine hem de CPU fan girişine değişimli olarak taktım. Hatta Corsair commander Core'a takılan pompa kablosunu bile sıkıca taktığıma emin oldum fakat bunlara rağmen sıcaklık düşmedi, aksine 100 dereceleri görmeye başladım. Anakarttan CPU ışığı yanıp sönüyordu, bunu en azından XTU uygulamasından, performance Core ratio: 50X, efficient Core ratio: 40X, Core voltage offset: -0.120 v ayarlarını yaparak çözdüm ve sıcaklık boşta 47-58 arası değişim gösterdi fakat çözümümün bu olmadığını biliyorum. İşlemciden de şüpheliyim çünkü en iyi zamanında bile p-Core 52'de kullanmak zorunda kaldım. Normal ayarları p-Core 55, e-Core 43 ve Core voltage 0'dı.

Şu an ne yapacağımı bilmiyorum ve sizden öneri bekliyorum. Üzerinden uzun bir zaman geçtiği ve açıkçası güvenmediğim için para iadesi yapılacağını düşünmüyorum. Bir şekilde elimdeki ürünü düzeltebilirsem çok güzel olur.
 
O parçadan alacağım fakat BIOS güncellemesinden sonra anormal bir durum oldu belki inanmazsınız fakat p-Core 4GHz e-Core 3GHz de boşta 56 derece :D
Hocam Cpu tutucuyu alıp öyle deneyim derim. Belli ki sıvı soğutmayla temasta sorun oluyor. Benim aklıma direkt bu geldi.
 
Bu parça bu işlemci modeli özelinde mi alınması gerekiyor yoksa 7800x3D tarzı işlemcilerde de alınmalı mı? Bu değişim ciddi bir fark yaratıyor mu ?
Lga 1700 soketi kullanan işlemcilerde bel yapar gibi hafif bir yamulma sorunu oluyor. AM5'te var mı bilmiyorum, ama kullananlar olduğunu biliyorum. İşi sağlama almak adına alınabilir.
 
LGA 1700 soketi kullanan işlemcilerde bel yapar gibi hafif bir yamulma sorunu oluyor. AM5'te var mı bilmiyorum, ama kullananlar olduğunu biliyorum. İşi sağlama almak adına alınabilir.

Bu bilgiyi öğrendiğim çok iyi oldu hocam çok teşekkür ederim gerçekten de önlem amaçlı alınması gereken ürünlerden bir tanesiymiş. Konuyu da çok baltalamamak istediğimden son bir sorum daha olacak bu yamulma zamanla mı gerçekleşiyor yoksa ilk montajdan itibaren falan mı?
 
Bu bilgiyi öğrendiğim çok iyi oldu hocam çok teşekkür ederim gerçekten de önlem amaçlı alınması gereken ürünlerden bir tanesiymiş. Konuyu da çok baltalamamak istediğimden son bir sorum daha olacak bu yamulma zamanla mı gerçekleşiyor yoksa ilk montajdan itibaren falan mı?
Zamanla gerçekleşiyor hocam.
 

Geri
Yukarı