Corsair H150I PRO RGB yavaş fanlar

SendekiBen09

Centipat
Benim sıvı soğutucum "QUIET" ayarında fanlar çok çok yavaş çalışıyor, sizce bu durum normal mi?
Kasa içerisinde kontrol etmem gereken bir yer var mı? Sıcaklık ne olursa olsun çalışma hızı 3 aşağı 5 yukarı böyle. Sizce bu durum neden olabilir?
Şimdi diyeceksiniz ki "kardeşim, sessiz mod bu bunda performans alamazsın. Performans istiyorsan modu değiştir." Fakat durum böyle değil, zira sessiz mod ile dengeli mod veya aşırı modu neredeyse aynı sadece başlangıç seviyeleri düşük. Bu yüzden eğer bir arıza veya bir eksiklik var ise nasıl tespit edebilirim?

Son düzenleme:
Pompa derecesini söyler misin? Quiet mod ve balanced mod'a al. Ardından bi süre bekle ve pompa derecelerini yazarsan eğer yardımcı olurum. Bu arada pompayı balanced mod'da tut sürekli onuda quiet'a almışsın. H100İ RGB platinium kullanıyorum bu arada.

İşlemci yük altındayken fanların dönüş hızı ve işlemci sıcaklığı kaç oluyor?

İşlemci yük altındayken işlemci sıcaklığı fazla artıyor ve fan dönüş hızı artmıyorsa bir problem var demektir. Garantisi vardır umarım.

Not: Benim H80i v2 sıvı soğutmamın pompasına takılan kablo gevşemiş ve küçük bir dokunuşla yerine oturtunca İcue yazılımında görünmeye başlamıştı. Bağlantıların düzgün olup olmadığını bir kere kontrol edin.

Son düzenleme:
Önceden sessiz mod'a aldığım zaman 900 rpm'lere kadar çıkıyordu şuan öyle olmuyor neden anlamıyorum, parçalarda yeni.
Sıkıntı zaten fan dönüşleri artmıyor hep sabit.
Garantisi var ama daha 4-5 ay oldu bu zamanda bozulur mu?

Neden pump balanced olmalı?

Bazen sıfır aldığın ürün bozuk çıkabiliyor, bazen fabrika hatası olup sonradan kusuru ortaya çıkabiliyor.
Yazılımsal bir sorun veya sersörde acayiplik yoksa 900 rpm'den 400 rpm'e düşmesi sence de anormal değil mi?

Benim model aynı değil, ama sessiz modda 1000 rpm civarı çalışıyor. İşlemci ısınınca hızlanıyor.
Belki anakart üzerinden fan ayarlarına bakmalısın. Bios ya da anakartın yazılımıyla fan ayarlarını bir kontrol et. Anakart üzerinden fanlar ses çıkarmasın diye düşük ayara sabitlemişsen onu değiştir. Eğer ayarları ellememişsen ve anakart üzerinden fan ayarları otomatikte ise ya sensör yanlış ya da fanların dönüş hızı ayarsızlaşmış.

Anakart üzerinden ayarlara nasıl bakabilirim? Daha önce hiç öyle bir ayar yapmadım.

Anakartın yazılımını yüklemediysen, bilgisayar açılırken biosa girmen lazım.
Bazı anakartlarda DELETE tuşu, bazılarında F2 tuşu ile biosa girebilirsin.
Yazılımı yüklersen daha kolay erişirsin fan ayarlarına.
Bir de şunu ekleyim. Fanlar hiç ses çıkarmıyorsa ve çok yavaş döndüklerini gözlemliyorsan sensörde sıkıntı yoktur.

Dostum ne anakart ayarından bahsediyorsunuz? Taş gibi corsair yazılım yapmış. Aynı marka soğutucuya sahibim. İstediğin gibi fan ayarını otomatik yapıyorsun zaten. Yardımcı olmak için değer paylaşmanı yazıyoruz. Yazmıyorsun. Pompa zaten sesi çıkarmıyor quiet moda almanın anlamı yok. Burda önemli olan pompa derecen bunu paylaşmalısın ki birşeylerden söz edelim. İşlemci sıcaklığın boşta ve oyunlarda nedir? İsterse fanlar 200 RPM'de dönsün. İşlemcine yetebiliyor mu. Önemli olan bu.

İşlemci yük altındayken fanların dönüş hızı ve işlemci sıcaklığı kaç oluyor?
Sordum kardeşim onu. Diyelim fanlar gerçekte 900 rpm'de dönüyor, ama sensör 400 rpm gösteriyorsa zor ihtimal ama sensörde tutarsızlık vardır. Sensörde tutarsızlık yoksa, öncesinde sessiz moddayken 900 rpm iken sonradan 400 rpm olması sence normalse buyur arkadaşa yardımcı ol, olabiliyorsan uzman paşam.

Ben kendi sistemimde anakarttan cpu fan ayarlarını düşürdüm. Ondan dolayı anakarttan bahsediyorum.
Bir ihtimal arkadaş da oradan fan hızını değiştirmiş olabilir mi diye sordum.

Temp isterse 28 derece olsun değerler hep aynı kalıyor.

Sizde böyle enteresan tavırlar içerisinde olacaksanız yazmasanız olur. Konudan ayrılabilirsin.

Yok ben bir ayar değiştirmedim. Önceden sessiz modda 900 falanda oluyodu şimdi olmuyor. Ve sistemde ısınıyor performansı etkiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…