Demin oyundaydım mesela, işlemci 45 dereceydi ama fanlar hala gösterdiğim şekilde dönüyordu.İşlemci sıcaklığının boştaki halini boşver. Yük altında sıcaklığı anormal yükselmiyorsa sıkıntı yapma kardeşim fan hızını.
Benim eklediğim resime bak, işlemci sıcaklığı nasıl gösterilmiş. Yük altındayken sıcaklığı gösterirsen daha iyi olur.
Benim hepsinde sabit çalışıyor, yükselme falan felan yok.Silip tekrar yenisini indirip yükle istersen.
Oyunda işlemci sıcaklığı gayet normal. İşlemci benchmark testiyle kaç derece görüyor yük altında, kontrol et. Sıcaklık anormal artmıyorsa fanların yavaş dönmesi sessizlik sağlar ve daha güzel.
Balance ve extreme modlarında kaç rpm hızla dönüyor fanlar? Yine aynı hızda dönüyorsa o zaman bir sıkıntı var demektir.
Açtığınız gibi ilk başta mı öyle çalışıyor yoksa sonradan mı yükseliyor?Corsair h115i platinium rgb kullanıyorum 280mm quiet modda 700-850 arası çalışıyor fanlar
Az önce tüm kabloları çıkarıp taktım, kasanın içerisinde ne kadar varsa. Şimdi tekrar başlattım. Yani hiç bir ayar yapmamıştım kasanın içini daha ilk defa açtım, birden bire böyle düşük hızlar almaya başladım. Oyun oynamak için iki defa düşünüyorum bir zarar gelir diye.Kasanın içini açıp extreme moduna geçince fanlarda hız artışı gözlemlemiyorsanız, öncelikle bilgisayarı kapayıp fanların kablo bağlantılarını söküp tekrar takın. Pompaya, anakarta, varsa kablo çoklayıcıya olan tüm bağlantıları söküp tekrar takın. Tekrar deneyin, belki bir temassızlık olabilir diye kontrol etmekte fayda var.
Aynen devam ediyorsa garanti yolu görünüyor size. Aldığınız yere garantiye nasıl vereceğinizi sorabilirsiniz.
Benchmark testi yapmadıysanız CPU'ya, yapıp sıcaklık değerini yazar mısınız? İşlemci modelinizi de yazarsanız, oyun oynarken sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağını söyleyebiliriz.Oyun oynamak için iki defa düşünüyorum bir zarar gelir diye.
i9 9900ks.Benchmark testi yapmadıysanız CPU'ya, yapıp sıcaklık değerini yazar mısınız? İşlemci modelinizi de yazarsanız, oyun oynarken sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağını söyleyebiliriz.
Aga kablo bağlantısı yanlışBenim hepsinde sabit çalışıyor, yükselme falan felan yok.
Extreme var ya mesela onada alsam hep aynı çalışıyor.
Edit: Her ne kadar silip yüklesemde sonuç aynı her zaman kurarken aynı hatayı veriyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.